SINIŠA MALI O IZJAVI PONOŠA: Opozicija se otvoreno raduje pokušaju rušenja Srbije i kreditnog rejtinga

Novosti online

11. 02. 2024. u 14:12

MINISTAR finansija Siniša Mali reagovao je na izjavu bivšeg predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša.

СИНИША МАЛИ О ИЗЈАВИ ПОНОША: Опозиција се отворено радује покушају рушења Србије и кредитног рејтинга

Foto D. Milovanović

Izjavu prenosimo u celosti:

Kaže Zdravko Ponoš kako će “Rezolucija Evropskog parlamenta prilično urušiti kreditni rejting Srbije i učiniti je nepodesnom za strane investicije”.

Dakle, nekadašnji kandidat za predsednika Republike Srbije u potpunosti priznaje da je opozicija  podržavajući ovu rezoluciju pokušala da sruši kreditni rejting ove zemlje. Fascinantno je koliko daleko idu u tome da unište Srbiju i otvoreno se raduju tome da kreditni rejting može da bude urušen.

Kreditni rejting je krvna slika svake zemlje, nešto što investitori prvo gledaju, i dugo nam je trebalo da posle bankrota koju su nam oni ostavili, uspemo da ga podignemo na nivo na kom je danas. Sada smo na korak od investicionog rejtinga, i pripadnici opozicije to vrlo dobro znaju, ali očigledno teško prihvataju.

Mogu da im poručim samo jedno - naše javne finansije su stabilne, nastavljamo da rastemo, imamo rekordnu zaposlenost, a sa programom “Skok u budućnost - Srbija 2027”,  pogotovo zahvaljujući tome što ćemo biti domaćini specijalizovane izložbe Expo 2027, za našu zemlju više neće biti granica. Očekujemo da će prosečna plata u Srbiji tada iznositi 1.400 evra, a penzija i minimalna zarada 650 evra. Idemo dalje!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!