ČISTI SE LED SA ULICA BEOGRADA Radojičić: Službe više komunalnih preduzeća rade u punom kapacitetu

Novosti online

26. 01. 2022. u 10:47

NA ulicama Beograda od jutros je 311 radnika JKP „Gradska čistoća” koji uklanjaju sneg i led sa trotoara, a tokom proteklih dana na beogradske ulice posuli su oko pet tona soli, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za Jutarnji program RTS-a.

ЧИСТИ СЕ ЛЕД СА УЛИЦА БЕОГРАДА Радојичић: Службе више комуналних предузећа раде у пуном капацитету

Foto: Beoinfo

– Osim radnika „Čistoće”, sneg i led sa beogradskih ulica uklanjaju i druga gradska  komunalna preduzeća, tu su radnici „Beograd puta” koji čiste saobraćajnice prvog i drugog prioriteta, „Zelenila – Beograd” u čijoj nadležnosti je oko 3.000 hektara zelenih površina, „Parking servisa” koji čiste parking prostore i svi zajedno rade kako bi se očuvao komunalni red u gradu. Veliki posao obavljaju i radnici JKP „Gradsko stambeno” kao i upravnici stambenih zgrada, s obzirom na činjenicu da je gradskom odlukom obavezno uklanjanje snega i leda na prostoru širine od pet metara od ulaza u stambenu zgradu. Kako zbog veoma niskih temperatura na ulicama još uvek ima snega i leda, njegovo uklanjanje je zajednički posao u kome svi moramo solidarno učestvovati kako bi se izbeglo moguće povređivanje – kazao je Radojičić, podsetivši da građani preko gradskog „Beokom” servisa mogu da prijave sva ona mesta koja nisu očišćena.

Gradonačelnik je podsetio da je JKP „Gradsko stambeno” obezbedilo tečnost u vidu emulzije koja po posipanju omogućava da se u narednih sedam dana ne stvara led, čak i na temperaturama do -50 Celzijusovih stepeni.

Foto: Beoinfo

 

– Osim stanara i upravnika zgrada koji su ovu tečnost mogli dobiti od JKP „Gradsko stambeno”, građani takođe preko mesnih zajednica mogu dobiti i so za posipanje, tu su i gradske i opštinske komunalne inspekcije koje kontrolišu čišćenje snega i leda i upozoravaju na neočišćena mesta, te apelujem na sve sugrađane da zajedno sa radnicima gradskih komunalnih preduzeća doprinesu sigurnosti svih sugrađana – kazao je gradonačelnik.

Govoreći o epidemiji virusa korona i njenom uticaju na rad gradskih komunalnih preduzeća, Radojičić je istakao da je zbog radnika koji su oboleli posao organizovan na najracionalniji i najefikasniji mogući način.

Foto: Beoinfo

 

– Radi se u dve smene po 12 sati, veliki teret je na svim gradskim službama od početka pandemije, a samo „Gradska čistoća” ima 800 radnika dnevno angažovanih na poslovima odnošenja 1.500 tona smeća. To jeste njihov svakodnevni posao uz koji rade i na čišćenju snega i leda i zato apelujem da budemo solidarni i odgovorni i svi zajedno doprinesemo da naš grad bude što čistiji i bezbedniji – kazao je Radojičić.

BONUS VIDEO - NA MINUS 5: Zmija u Nišu usred januara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)