DOČEK 2023. U BEOGRADU: Programi ispred Narodne skupštine i kod "Beograda na vodi"

E. B. R.

08. 12. 2022. u 06:45

BEOGRAD će organizovati doček Nove godine, tradicionalno, ispred Doma Narodne skupštine.

ДОЧЕК 2023. У БЕОГРАДУ:  Програми испред Народне скупштине и код Београда на води

Manifestacije će biti u duhu Beograda, Foto Tanjug

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević najavio je da će ove godine manifestacija"Beogradska zima" biti organizovana na više lokacija u prestonici, od 15. decembra do 15. januara. On je, gostujući na RTS istakao da će u okviru skupa biti i doček Nove godine ispred zgrade nacionalnog parlamenta.

Kada je reč o koncertu za doček, 31. decembra, Nikodijević je istakao da će on biti namenjen mlađoj populaciji.

- Prethodnih godina novogodišnji koncerti su bili posvećeni gostima prestonice i starijoj publici, sada je stav da se koncertni repertoar prilagodi mladima. Na prostoru "Beograda na vodi" organizovaće se takođe doček Nove godine, u saradnji sa ustanovama kulture Grada Beograda - najavio je Nikodijević.

Gradski čelnik objasnio je da će akcenat ovogodišnje manifestacije biti u duhu Beograda, kao i da će svi događaji biti besplatni.

Foto Tanjug

- Pod okriljem Sekretarijata za kulturu prvi put će u organizaciji manifestacije biti uključene sve ustanove kulture grada. Očekujemo mnogo više sadržaja namenjenih najrazličijim kategorijama stanovništva. Posebna pažnja je na dečjim predstavama i kreativnim radionicima u svih 17 beogradskih opština. Takođe imaćemo i tradicionalno klizalište za decu, kao i "Trg bajki" u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom i pozorištima za najmlađe - objasnio je Nikodijević.Prvi čovek gradskog parlamenta istakao je da će se ove godine klizalište i "Božićno seoce" nalaziti kod parka "Ušće" na Novom Beogradu, zbog lakšeg pristupa korisnika.-"Trg bajki" će biti na Zvezdari, dok će se na Trgu republike organizovati program kulturnog sadržaja pod radnim nazivom "Ljubav i moda", a u duhu vremena koje je iza nas - naveo je predsednik Skupštine grada Beograda.

SEĆANjE NA MILANA MLADENOVIĆA

Besplatni koncerte sa klasičnom, džez i rok muzikom biće održani na više lokacija u prestonici.

- Sa Fondacijom "Milan Mladenović" dogovorili smo koncert posvećen EKV ispred Doma omladine. To je duh Beograda koji želimo da vratimo - naveo je Nikodijević.E. B. R.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)