NAJVIŠE PARA ZA PUTEVE Rebalans budžeta predviđa više novca za beogradske opštine - 19 milijardi

S.V.

07. 09. 2023. u 20:00

U GRADSKOJ kasi, ukoliko odbornici skupštine Grada na predstojećoj sednici usvoje rebalans budžeta, biće ukupno 210,1 milijarde dinara, odnosno za 0,8 odsto manje novca u odnosu na rebalans koji je izglasan u junu. Od ovog iznosa, Grad će raspolagati sa 190,9 milijardi, dok će prestoničke opštine deliti 19,2 milijarde dinara.

НАЈВИШЕ ПАРА ЗА ПУТЕВЕ Ребаланс буџета предвиђа више новца за београдске општине - 19 милијарди

Foto: D. Milovanović

Najviše para iz beogradskog budžeta biće uloženo u saobraćajnu infrastrukturu, gotovo 78,5 milijardi dinara, što je 41 odsto ukupnog obima sredstava. Takođe, značajan udeo imaju i predškolsko vaspitanje i obrazovanje na šta odlazi 11,8 odsto budžeta, a otprilike toliko će biti dato i za komunalne delatnosti.

- Imajući u vidu navedeno, ukupan iznos sredstava budžeta grada Beograda i gradskih opština ovom odlukom smanjen je za 0,8 odsto ili za 1.805.376.708 od čega se na smanjenje budžeta grada odnosi 1,1 odsto odnosno 2.178.988.609 dinara, a na budžete gradskih opština povećanje za dva odsto ili za 373.611.901 dinara - piše u rebalansu budžeta koji će se u sredu naći pred odbornicima.

Od svih beogradskih opština, najviše novca ide u Obrenovac - gotovo 2,6 milijardi dinara, a sledi Lazarevac sa 1,9 milijardi. Zemunu, Voždovcu, Mladenovcu, Novom Beogradu, Paliluli i Grockoj ide u proseku oko 1,1 milijarde dinara.

Renoviraju salu na Trgu Nikole Pašića

JEDANAESTA sednica Skupštine grada, kao i prethodne, biće održana u zgradi Narodne skupštine u Ulici kralja Milana, jer se sala na Trgu Nikole Pašića još uvek renovira. Obnova sale Skupštine grada traje nekoliko meseci, a planirano je da se sem krečenja i zamene odborničkih klupa, uvede i sistem za digitalno glasanje.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja javnih gradskih preduzeća, Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu kompanije "Sloboda a.d. Čačak". Prestonički odbornici će raspravljati i o jednom broju predloga planova detaljne regulacije od značaja za razvoj Grada. Planovi obuhvataju opštine Voždovac, Zvezdara, Stari grad, Obrenovac, Novi Beograd, Vračar, Zemun, Palilula, Rakovica, Savski venac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)