"OČEKUJEM DA ĆU PONOVO BITI KANDIDAT": Šapić o predstojećim izborima u Beogradu

Tanjug

05. 03. 2024. u 09:37

POTPREDSEDNIK Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić očekuje da će ponovo biti kandidat za gradonačelnika Beograda i dodaje da bi formalno to trebalo da se zna za nekoliko dana, posle sednice Glavnog odbora stranke.

ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋУ ПОНОВО БИТИ КАНДИДАТ: Шапић о предстојећим изборима у Београду

Foto: Grad Beograd

Šapić je u intervjuu za Tanjug rekao da bi voleo da se izbori održe što pre, čemu treba da prethodi izbor predsednika Skupštine Srbije koji treba da raspiše izbore, a smatra da je prvi objektivan rok za izlazak na birališta 28. april.

Prema njegovim rečima, Privremeni organ koji će voditi grad do izbora nove vlasti imenuje vlada, a proporcija članova tog organa iz vlasti i opozicije se neće menjati.

- Zakon kaže da privremeni organ formira Vlada Srbije i da pokušava da oslikava poslednju raspuštenu skupštinu, tj. situaciju u njoj. Mi nećemo menjati naše predstavnike, da li će opozicione liste da promene, ne znam, to već ide u komunikaciji sa vladom - objasnio je Šapić.

Na pitanje koga vidi u širem pokretu koji treba da se formira za predstojeće izbore, Šapić kaže da se o tom pokretu govori duže vreme samo što su se sada, dodaje, stekli najbolji uslovi za to i postoji dobar razlog, a to su beogradski izbori i jasna situacija gde praktično dolazi do referendumskog izjašnjavanja.

- Činjenica je da će to biti stranke, grupe građana, organizacije koje su spremne da stanu na liniju odbrane nacionalnog interesa Srbije, koji će biti spremni i da učine sve da imamo jednu pravu srpsku vlast u Beogradu i sad vidim da je to problem. Čitam da su Vučiću zamerili što je rekao da je Beograd srpski grad i da treba da ima srpsku politiku. Vidite dokle smo mi došli, da u rođenoj zemlji ne smemo da kažemo da Beograd treba da ima srpsku politiku i srpsku vlast - ocenio je Šapić.

Kako kaže, kad god je Beograd imao srpsku vlast i srpskog gradonačelnika, bio je dobar i drugima, a kada je imao jugoslovensku ili neku drugu, onda je bio dobar svima, samo ne Srbiji.

BONUS VIDEO: OVACIJE ZA PREDSEDNIKA: Vučić se obratio na sastanku GO SNS u Šumicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)