ZA ZELENIJI VRAČAR: Uručene nagrade za najlepše zelene oaze na opštini

B.B.

26. 08. 2024. u 12:26

Uručivanjem nagrada i diploma svečano je obeležen završetak akcije „Vračar – moj zeleni kutak“. Učesnici su se takmičili u kategoriji najlepše zelene površine oko stambene zgrade, najlepšeg balkona, zelene površine ispred poslovnih objekata, oko predškolske ustanove, ugostiteljskog objekta, najlepše školsko dvorište i okućnica.

ЗА ЗЕЛЕНИЈИ ВРАЧАР: Уручене награде за најлепше зелене оазе на општини

Foto: Opštian Vračar

Uručivanjem nagrada i diploma, u galeriji Gradske opštine Vračar svečano je obeležen završetak akcije. Dobitnike su pozdravili zamenik predsednika Gradske opštine Vračar Dragi Lukić i pomoćnik predsednika opštine Kosta Malović, koji su im uručili nagrade – saksijske biljke, koje će dodatno ulepšati prostor.

Nagrađene su pozdravili i zahvalili im se na učešću Dragi Lukić, zamenik predsednika opštine i Kosta Malović, pomoćnik predsednika opštine.

 -  Želja opštine je da populariše ovu akciju, kako bi se razvijao pozitivan odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, i prepoznao značaj ekologije i zaštite životne sredine, posebno poslednjih godina kada smo sve više suočeni sa klimatskim promenama -rekao je Lukić. - Naredne godine pozovite i svoje komšije, prijatelje i rođake da se priključe akciji i doprinesu stvaranju lepšeg i šarenijeg okruženja.

 Malović je istakao da opština, u saradnji sa JKP „Zelenilo – Beograd“, ovom akcijom daje primer kako se treba odnositi prema životnoj sredini. Svi dobitnici priznanja će učestvovati i na gradskom takmičenju „Za zeleniji  Beograd“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAPADNUTE POLICIJSKE STANICE, PRUGE, PUTEVI: Ubijeno najmanje 33 ljudi (VIDEO)