OPREZ PRILIKOM KUPOVINE:Opština Stari grad organizovala predavanje za najstarije sugrađane

B.B.

14. 09. 2024. u 17:10

OPŠTINA Stari grad, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnje i spoljne trgovine i Republičkom unijom potrošača, organizovala je edukativno predavanje za starije sugrađane i članove starogradskih udruženja penzionera, korisnike brojnih programa Senior centra, na temu „Prodaja van poslovnih prostorija i mere opreza“.

ОПРЕЗ ПРИЛИКОМ КУПОВИНЕ:Општина Стари град организовала предавање за најстарије суграђане

GO Stari grad

Ovu korisnu edukaciju i predavanje o „Zaštiti prava potrošača“  vodila je Vesna Perinčić, predsednica Upravnog odbora Republičke unije potrošača, koja je istakla da su „ stariji sugrađani najčešće „žrtve“ dobro obučenih prodavaca i trgovaca“.

- Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine je u cilju zaštite potrošača, u saradnji sa našim udruženjem organizovala program edukacije penzionera i starijih sugrađana kako bi ih upoznala sa njihovim pravima kao potrošača i kako bismo sprečili zloupotrebe trgovaca koji van svojih poslovnih prostorija nude robe i usluge, često po mnogo višim cenama - , naglasila je  Perinčić. - Naš cilj je da se upoznamo sa  oblicima nepoštene, često obmanjujuće poslovne prakse kod ove vrste prodaje/kupovine, kao i kako da se zaštite od „nasrtljivih“ trgovaca i raznih „tehnika manipulacije“, često zamaskiranih ljubaznošću! Treba da se zna kome da se prijave eventualne prevare, koja su naša osnovna prava kao potrošača, kome da se obrate i koje su mere koje preduzima država i tržišna inspekcija.

Nakon uvodnog izlaganja  prisutnima je prikazan i edukativni dokumentarni film sa porukom na šta treba da se obrati pažnja i kako da se potrošači zaštite ili da ostvare svoja prava suočavajući se sa konkretnim negativnim primerima i manipulativnim radnjama, kao i potpisivanja ugovora sa „nesavesnim“ trgovcima, pri prodaji van poslovnih prostorija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao