ČUVAR KRVNIH SUDOVA: Pečen ili kuvan kukuruz važan za dobar rad mozga
KUVAN ili pečen, kukuruz obiluje vlaknima koja snižavaju holesterol, folnom kiselinom koja čuva krvne sudove i vitaminom B1 važnim za dobar rad mozga.
Foto: Depositphotos
Za vreme kuvanja ili pečenja kukuruza oslobađaju se molekuli koji štite organizam od štetnog uticaja slobodnih radikala. To povećava antioksidativnu moć kukuruza.
Preporučujemo
BLAGODETI PRIRODNIH PROIZVODA: Melem od smilja kao lek za strije i proširene vene
29. 07. 2021. u 11:11
BOL U LEĐIMA MOŽE DA BUDE FATALAN: Žene imaju povišen rizik od prerane smrti
28. 07. 2021. u 09:22
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)