KUPUSNJAČE JAČAJU IMUNITET: Sprečavaju upale, ali ih obavezno jedite kuvane

Tatjana Marković

19. 11. 2022. u 18:50

U SEZONI virusa i prehlada trebalo bi jesti što više kupusa, brokolija, kelja, prokelja, karfiola, jer su ove kupusnjače prirodni antiseptici koji sprečavaju širenje svake upale u organizmu.

КУПУСЊАЧЕ ЈАЧАЈУ ИМУНИТЕТ: Спречавају упале, али их обавезно једите куване

Foto: Shutterstock

Osim toga, ovo povrće prija zdravlju digestivnog sistema, a jača i krvnu sliku.

Za razliku od kupusa, ostale kupusnjače uvek bi trebalo jesti kuvane, jer ima istraživanja koja pokazuju da ukoliko se jedu presne mogu da izazovu pojavu strume na štitastoj žlezdi.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI U PANICI: Nestaju im ljudi na Kosovu i Metohiji, podaci su drastični - u lažnoj državi i sami priznaju: Opšti očaj života!