POKUCAJ MI KNJIGOM NA VRATA: Poznate ličnosti iz javnog života i ove godine daruju slepe i slabovide osobe

D. B. M.

21. 02. 2023. u 15:24

POVODOM obeležavanja Nacionalnog dana knjige u četvrtak u 10 časova Savez slepih Srbije tradicionalno po treći put organizuje Akciju "Pokucaj mi knjigom na vrata". Toga dana će biti održana i promocija knjige inicijatora akcije istoričara Dejana Ristića, direktora Muzeja žrtava genocida, koji će svoje knjige pokloniti našoj biblioteci kako bi ih učinila dostupnim za potrebe slepih i slabovidih korisnika.

ПОКУЦАЈ МИ КЊИГОМ НА ВРАТА: Познате личности из јавног живота и ове године дарују слепе и слабовиде особе

Foto B. Subašić

Podsetimo, Savez slepih Srbije je jedna od najstarijih reprezentativnih organizacija osoba sa invaliditetom. Okuplja oko 12.000 slepih i slabovidih osoba sa teritorije Republike Srbije i u svom sastavu ima 45 lokalnih organizacija članica. U okviru Saveza slepih Srbije, od osnivanja (jula meseca 1971. godine) radi najveća biblioteka za slepe na Balkanu - Biblioteka "Dr Milan Budimir".

Akcija pod nazivom "Pokucaj mi knjigom na vrata" sastoji se u tome što će poznate ličnosti iz javnog života, a ove godine smo se odlučili da to budu novinari različitih medija, toga dana slepim osobama sa teritorije grada Beograda distribuirati audio knjige kao i Brajeve knjige na kućnu adresu, po ugledu na projekat "Bibliobus", koji Savez slepih Srbije realizuje više od 30 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove