OTVORENO PADOBRANSKO PRVENSTVO SRBIJE: Pripadnici 63. padobranske brigade Vojske Srbije najuspešniji

Tanjug

07. 08. 2023. u 22:19

PRIPADNICI Vojske Srbije bili su najuspešniji na 69. Otvorenom padobranskom prvenstvu Srbije održanom ovog vikenda u Nišu u skokovima na cilj u ekipnom i pojedinačnom plasmanu najuspešniji bili su pripadnici Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ОТВОРЕНО ПАДОБРАНСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ: Припадници 63. падобранске бригаде Војске Србије најуспешнији

Foto Tanjug

Ubedljivu pobedu u ekipnoj konkurenciji ostvarila je padobranska ekipa Vojske Srbije „Nebeske vidre“, ispred ekipa Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Aero-kluba „Naša krila“ iz Paraćina.

U konkurenciji padobranaca iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske Nemačke, Severne Makedonije, Srbije i Crne Gore prvo mesto je osvojio pripadnik 63. padobranske brigade vodnik Stevan Miletić, ispred kolege iz jedinice zastavnika prve klase Milana Svetozarevića.

Foto Tanjug

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila zastavnik prve klase Radmila Đurić, takođe iz 63. padobranske brigade.

Ovog vikenda je održano i Prvo CISM Balkansko prvenstvo u planinskom trčanju, na kojem je zlatnu medalju u muškoj konkurenciji osvojio vodnik Đuro Borbelj iz Prve brigade kopnene vojske. On je prvi pretrčao stazu dugu osam kilometara u konkurenciji pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Odlični rezultati vojnih padobranaca i atletičara nastavak su uspešnih nastupa na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i pokazatelj visoke fizičke spremnosti pripadnika Vojske Srbije, stoji u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima