DA SRCE PREPUKNE: Najpotresniji prizor sa rođendana Andrije Čikića ubijenog u Ribnikaru (FOTO)

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

05. 03. 2024. u 16:14

MAJKA Andrije Čikića, koji je ubijen u masakru u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, proslavila je danas rođendan svom sinu koji bi danas napunio 15. godina.

ДА СРЦЕ ПРЕПУКНЕ: Најпотреснији призор са рођендана Андрије Чикића убијеног у Рибникару (ФОТО)

Foto: Z. Jovanović/Printskrin

Na aerodromu 13. maj u Zemunu proslavljen je rođendan brutalno ubijenom dečaku, čija je želja bila da baš ovde obeleži dan svog rođenja.

Fotoreporter "Novosti" zabeležio je potresan prizor majke koja raširenih ruku stoji, dok tri aviona prolaze iznad njene glave.

Foto Z. Jovanović

- Ovde smo zato što je ovo bila Andrijina želja da proslavimo rođendan baš na aerodromu jer sam ja sportski pilot. Andrija je voleo da njegovi rođendani uvek budu posebni.

Prošle godine smo planirali da to obavimo, ali tada je bilo na varljivo martovsko vreme i bilo je puno kontrolnih u školi pa smo iz tog razloga odložili taj rođendan za maj, jer su ti dani pogodni za letenje.

- Ta želja se nije ostvarila, znate zašto. Andrija i ja smo imali dogovor, a mi dogovor uvek poštujemo. Ja sam želela da mu ispunim tu želju. Ovde smo sa njegovim prijateljima, drugarima... U tome su mi pomogle kolege na aerodromu. On je želeo nešto slično ovome, želeo je da drugari polete. Letenja će svakako biti. Kad poletimo imamo i jedno iznenađenje za njega, ne smem da pričam o čemu se radi, jer to onda ne bi bilo iznenađenje - rekla Suzana.

Foto: Fejsbuk/Suzana Stanković Čikić

- Ne doživljavam ovo kao dug, nego kao naš dogovor, to je naša zajednička želja. On je ucek bio jako kreativan, imao je ideja. On zna da će njegova mama da uradi sve da on bude srećan. Ja sam sinoć spremila sve ovo, i u jednom momentu jedna prijateljica je rekla - Suzana vidi napolju sve duva. Rekla sam - nebitno, biće u redu. Samo sam pogledala fotografiju svog sina i rekla sam "sve sam spremila, a ti sredi vreme". Dobili smo sunce, dan za letenje - rekla je Suzana za "Novosti". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!