NEMAČKU ČEKA "TEŠKA ZIMA": Ministar Habek ponovo upozorava - Neko će morati da smanji potrošnju

Novosti onlajn

19. 06. 2022. u 22:38

AKO NEMAČKA ne uštedi gas u industriji i energetici, onda zemlju čeka „teška zima”, izjavio je nemački ministar ekonomije Robert Habek.

НЕМАЧКУ ЧЕКА ТЕШКА ЗИМА: Министар Хабек поново упозорава - Неко ће морати да смањи потрошњу

Robert Habek, Foto AP

Prema njegovim rečima, potrebno je intenzivnije koristiti nemačke termoelektrane na ugalj i puniti skladišta gasa.

Kako prenosi TV kanal "ZDF", nemački političar takođe planira da ovog leta uvede model aukcije gasa.

U suštini, industrijski potrošači koji mogu bez gasa, moraće da smanje potrošnju.

Podsetimo, američka administracija poziva proizvođače nafte i gasa iz celog sveta, uključujući OPEK, da povećaju eksploataciju kako bi snizili rekordne cene goriva, izjavila je ministarka energetike SAD Dženifer Grenholm.

- Predsednik SAD Džo Bajden zatražio je od svih dobavljača širom sveta da povećaju proizvodnju. To uključuje OPEK i naše domaće proizvođače nafte i gasa - precizirala je ministarka u intervjuu za „Si-En-En.

BONUS VIDEO: 

POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER": Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!