OŠTETILE FIRMU ZA VIŠE OD TRI MILIONA: Uhapšene dve osobe zbog zloupotrebe položaja

Novosti online

29. 08. 2023. u 13:28

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Kraljevu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i oštetile firmu "Keš ček" DOO Beograd za skoro 3,2 miliona dinara.

ОШТЕТИЛЕ ФИРМУ ЗА ВИШЕ ОД ТРИ МИЛИОНА: Ухапшене две особе због злоупотребе положаја

Foto: N. Skenderija/Tanjug/Profimedia/Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, uhapšene su J. M. (36), bivše odgovorno lice u privrednom subjektu "Keš ček" i V. N. (30), zaposlena u ogranku tog privrednog subjekta u Aranđelovcu, koja se tereti za pomaganje u ovom krivičnom delu.

Sumnja se da je J. M., u periodu od juna do decembra 2022. godine, V. N. izdavala usmene naloge da sačinjava fiktivne ugovore o zajmu sa zalogom bez sredstava obezbeđenja zaloga, kao i da vrši uplate na njene privatne tekuće račune kako bi taj novac navodno koristila za rad centrale privrednog subjekta i ogranaka na terenu i da vrši produženje zaloga klijenata.

Na taj način, kako se sumnja, na privatne tekuće račune J. M. uplaćeno je 2.494.800 dinara, dok je V. N. zadržala 686.880 dinara, a privredni subjekt "Keš ček" osumnjičene su oštetile za ukupan iznos od 3.181.680 dinara.

BONUS VIDEO: BRZA I EFIKASNA AKCIJA POLICIJE - Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo mladića u Futogu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)