POLICAJKA OSUMNJIČENA DA JE KRIMINALCIMA IZDAVALA PASOŠE I LIČNE: Negirala delo na saslušanju

S. J. M.

27. 03. 2024. u 14:24

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je policijska službenica u PS Zemun Gordana P. (44) zbog sumnje da je licima iz kriminogene sredine omogućila dobijanje originalnih ličnih dokumenata, ličnih karata i pasoša, na osnovu falsifikovane dokumentacije.

ПОЛИЦАЈКА ОСУМЊИЧЕНА ДА ЈЕ КРИМИНАЛЦИМА ИЗДАВАЛА ПАСОШЕ И ЛИЧНЕ: Негирала дело на саслушању

G.Šljivić

Osumnjičena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela i iznela je svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenoj odredi pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Osumnjičenoj se na teret stavlja šest produženih krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je Gordana P. u više navrata od decembra 2022. godine do avgusta 2023. godine, dok je bila radno angažovana na poslovima prijema i obrade zahteva za izdavanje biometrijskih dokumenata, iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, postupajući mimo propisanih procedura, pribavila korist za više lica iz kriminogene sredine u vidu originalnih biometrijskih isprava sa lažnim podacima, a koje su oni dalje koristili za neometano kretanje po Republici Srbiji i državama Evropske unije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)