KUSTURICA SE OPROSTIO OD DRAGOSLAVA MIHAILOVIĆA: Putuj srodna dušo, moju si zakačio jednom i zauvijek

Novosti online

12. 03. 2023. u 23:26

REŽISER Emir Kusturica oprostio se od preminulog srpskog pisca, romansijera, scenariste, dramaturga i akademika Dragoslava Mihailovića.

КУСТУРИЦА СЕ ОПРОСТИО ОД ДРАГОСЛАВА МИХАИЛОВИЋА: Путуј сродна душо, моју си закачио једном и заувијек

Ž.Knežević

- Knjiga "Kada su cvetale tikve" je odredila moj umjetnički put. Sudar sa likovima i situacijama ovog urbanog romana bila je ključna u odluci da se i ja bacim u svijet fikcije.Tragizam i duhovita vizija Dušanovca, drama informbiroa, karakteri čije sam dvojnike pronalazio u životu, prigradskim uđericama i surovost ulice kojoj sam svjedočio; sve su to bili elementi za paralelnu sliku svijeta koja mi je pomogla da prepoznam slične događaje u vlastitom životu ida ih kroz objektive, kamerom uvećam na velikom filmskom platnu. Hvala ti, dragi Dragoslave, za tvoju umjetnost, hvala ti za grandiozne lekcije pismenosti koje si nam ostavio u knjigama, putuj srodna dušo, moju si zakačio jednom i zauvijek - kaže Kustiruca.

Foto: Aleksa Stanković

Podsećamo, Dragoslav Mihailović preminuo je u Beogradu u 93. godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!