BLAGOJU BAKOVIĆU „ANTIĆEVA NAGRADA“: U Novom Sadu počinje tradicionalna manifestacija posvećena jednom od naših najvoljenijih pesnika

J. SIMIĆ

13. 03. 2023. u 10:10

PESNIK Blagoje Baković, laureat je nagrade „Miroslav Antić“ po odluci žirija 16. „Antićevih dana“, tradicionalne manifestacije koja u Novom Sadu pod naslovom „Bluz garavih sokaka“ počinje danas i trajaće do 20. marta.

БЛАГОЈУ БАКОВИЋУ „АНТИЋЕВА НАГРАДА“: У Новом Саду почиње традиционална манифестација посвећена једном од наших највољенијих песника

KCNS i Arhiva Novosti

Na sednici Odbora Manifestacije “Antićevi dani”  u Skupštini Grada Novog Sada pod predsedavanjem čelnice Skupštine Grada Novog Sada Jelene Marinković Radomirović, predsednik stručnog žirija pesnik Miroslav Aleksić, rekao je da su on i još dve članice pesnikinja Sunčica Radulović Torbica i pesnikinja Mirjana Gardinovački, imali veoma težak zadatak, jer su na raspisani konkurs pristigle 104 pesničke knjige od 55 izdavača.

-Knjiga pesnika Blagoja Bakovića „Nije to moja voda“, u izdanju Srpske književne zadruge, isprednjačila je svojim poetskim kvalitetom - kazao je Aleksić.

Vest o nagradi koja nosi ime „najpesničkijeg od svih živih pesnika koje sam u mladosti upoznao“, Baković je za „Novosti“ prokomentarisao rečima :

-Uvek je hodio malo nebom,a malo manje zemljom.I taj čuperak plavi nije on izmislio jer postojao je on i ranije,ali ga jeste imenovao, nosio i prstima začešljavao.U tri navrata mi je kao mladom pesniku uručio nagrade,a verujem da je umešao prste i u ovom priznanju koje nosi njegovo ime - kao mladom tri nagrade.Ne verujem da i sada,u ovom priznanju nije odozgo umešao svoje prste – rekao je laureat juče za naš list.

Nagrada će Bakoviću biti uručena u utorak,14. marta u Gradskoj kući u Novom Sadu.

I ovogodišnja manifestacija biće u znaku druženja sa pesnicima,zatim izložbi,poseta vrtićima i osnovnim školama, poseta predstavama i premijera dokumentarnog filma,koje će biti priređene na brojnim lokacijama u gradu kao što su kulturne stanice predstavljene kao nasleđe prošlogodišnje realizacije projekta „Novi Sad - evropska prestonica kulture”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove