GOJKOVIĆEVA SE SASTALA SA ČEN BO: "Saradnja na polju kulture daje značajan doprinos ukupnim odnosima"

Novosti online

21. 07. 2023. u 13:59

MINISTARKA kulture Maja Gojković sastala se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, koja završava mandat u Srbiji, i tom prilikom zahvalila na ličnom doprinosu koji je ambasadorka dala unapređenju odnosa dve zemlje.

ГОЈКОВИЋЕВА СЕ САСТАЛА СА ЧЕН БО: Сарадња на пољу културе даје значајан допринос укупним односима

Foto: Instagram/ ministarstvo_kulture

Gojkovićeva i Čen Bo su istakle da saradnja na polju kulture daje značajan doprinos ukupnim odnosima i izrazile uverenje da će i u ovom domenu, kao i na drugim poljima doći do daljeg jačanja, imajući u vidu najviši nivo odnosa, sveobuhvatne strateške saradnje i čeličnog prijateljstva, kao i bliskosti dva naroda.

Odnosi u kulturi razvijaju se na osnovu Programa o saradnji u ovoj oblasti, koji je od veoma velikog značaja za realizaciju budućih zajedničkih brojnih projekata. Gojković i Čen Bo su naglasile da je posebno značajna kulturna razmena i predstavljanje umetnika putem budućih aktivnosti kulturnih centara u Beogradu i Pekingu, a Gojkovićeva je napomenula da je ove godine Ministarstvo izabralo programe u oblasti kulture i umetnosti za Kulturni centar Srbije „Ivo Andrić“ u Pekingu iz oblasti likovne, scensko-muzičke i filmske umetnosti.

Na sastanku je konstatovano da je u cilju daljeg razvoja saradnje planirana poseta potpredsednice Vlade NR Kini, što će biti prilika da se potpisivanjem sporazuma u različitim oblastima dodatno unaprede veze dva naroda.

Istaknuto je i da će napori rukovodstva dve zemlje doprineti daljem procvatu saradnje kroz projekte kao što su "Jedan pojas jedan put" i Kina-Ciez, što će doprineti ekonomskom razvoju Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!