JANA JE POČELA DA CRTA REMEK-DELA OD PETE GODINE!: Danas je majstor, a sutra je njena izložba iz mašte

S.BABOVIĆ

29. 08. 2023. u 20:50

JANA Jovanović iz Kruševca imala je samo 11 godina kada je otvorena njena prva samostalna izložba.

ЈАНА ЈЕ ПОЧЕЛА ДА ЦРТА РЕМЕК-ДЕЛА ОД ПЕТЕ ГОДИНЕ!: Данас је мајстор, а сутра је њена изложба из маште

Foto:FB

Supertalentovana umetnica, danas je učenica treće godine Srednje politehničke škole „Milutin Milanković“, na smeru tehničar dizajna grafike u Kruševcu. Likovni studio KC Maja Olić pohađala je od 2012.godine i od tada osvojila brojne nagrade.

Među njima i prve nagrade na konkursima „Moj vojnik-Vojnik Republike „Srbije, „Zdrava hrana“ Institut za javno zdravlje, najkreativniji crtež Ruska Bajka ( 2014) u Rusiji.U Kulturnom centru, koji priprema drugu izložbu darovite Jane napominju da umetnica svojim crtežima predstavlja svet u kojem je spoj mašte i medijskih sadržaja istovremeno dinamičan, lirski, maštovit i emotivan.

- Obično crtam iz svoje mašte, inspiracija je svuda- rekla je Jana Jovanovića 2017.godine prilikom otvaranja prve izložbe.

Od tada, ova učenica je još više napredovala u radu, a koliko tačno, moći će da se vidi sutra u Galeriji KCK od 20 sati. Postavka se zove „Jana u zemlji čuda“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!