![OBJAVLJENI REZULTATI KONKURSA PROGRAMA ZAJEDNICI ZAJEDNO: NIS podržao 22 projekta u oblasti reproduktivnog zdravlja i povećanja nataliteta OBJAVLJENI REZULTATI KONKURSA PROGRAMA ZAJEDNICI ZAJEDNO: NIS podržao 22 projekta u oblasti reproduktivnog zdravlja i povećanja nataliteta](/data/images/2022-10-17/277267_nis-foto-par_kf.jpg?time=1683554558)
OBJAVLJENI REZULTATI KONKURSA PROGRAMA "ZAJEDNICI ZAJEDNO": NIS podržao 22 projekta u oblasti reproduktivnog zdravlja i povećanja nataliteta
Kompanija NIS je objavila rezultate konkursa u okviru programa „Zajednici zajedno“ koji se od 2009. godine realizuje u saradnji sa lokalnim zajednicama širom Srbije. Ovogodišnji program, koji se sprovodi pod sloganom „Da se nove nade rode“, posvećen je reproduktivnom zdravlju i povećanju nataliteta, a ukupna vrednost 22 podržana projekta iznosi 118,5 miliona dinara.
17. 10. 2022. u 12:55UN cilj 3, 11
![PODRŠKA NIS-a EKOLOŠKIM PROJEKTIMA U OKVIRU PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“ Lepši izgled za spomenik kulture, Gimnaziju „Uroš Predić“ u Pančevu PODRŠKA NIS-a EKOLOŠKIM PROJEKTIMA U OKVIRU PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“ Lepši izgled za spomenik kulture, Gimnaziju „Uroš Predić“ u Pančevu](/data/images/2022-10-14/276356_gimnazija-1_kf.jpg?time=1683554587)
PODRŠKA NIS-a EKOLOŠKIM PROJEKTIMA U OKVIRU PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“ Lepši izgled za spomenik kulture, Gimnaziju „Uroš Predić“ u Pančevu
KAO kompanija koja u kontinuitetu ulaže u poboljšanje ekološke slike Srbije i unapređenje uslova obrazovanja, NIS je u okviru programa „Zajednici zajedno“ i u saradnji sa Gradom Pančevom podržao projekat zamene stolarije u zgradi pančevačke Gimnazije „Uroš Predić“.
14. 10. 2022. u 16:07UN cilj 11, 13
![Misli zeleno](/files/img/odrziva-gastronomija.png?a=1234567)
Zašto postoji dan Održive gastronomije - 18.jun?
Zato što ukoliko konzumirate lokalnu hranu koja je proizvedena na održiv način pravite razliku za svoju okolinu, životnu sredinu i ekonomiju. Do 2050. godine svet će imati preko 9 milijardi ljudi koji moraju da se prehrane, a podaci pokazuju da se jedna trećina proizvedene hrane izgubi ili baci. Trenutno ne koristimo naše okeane, šume i zemljište na održiv način. Održiva gastronomija nam može pomoći da brinemo o našoj planeti.
4 načina da praktikujete održivu gastronomiju:
✔ Kupujte od malih lokalnih proizvođača
✔ Probajte lokalnu hranu
✔ Kuvajte po tradicionalnim receptima sa lokalnim sastojcima
✔ Ne bacajte hranu
Gubici hrane se dešavaju na različitim nivoima lanca snabdevanja hranom. Prema FAO (Organizacija za hranu i poljoprivredu), postoji pet stupnjeva u kojima dolazi do gubitka hrane:
1. Poljoprivredna proizvodnja
2. Rukovanje i skladištenje nakon žetve
3. Obrada
4. Distribucija
5. Potrošnja
Budimo pažljiviji kao proizvođači dok koristimo naše prirodne resurse i budimo izbirljiviji u pogledu toga kako biramo hranu kao potrošači.