BRITANSKI TENKOVI U POLJSKOJ: Oklopna četa naoružana Čelendžerima 2 ima zadatak da odvrati Rusiju

P. Z. S. /ukdefencejournal.org.uk

10. 07. 2022. u 22:06

BRITANSKI tenkovi su stigli u Poljsku, njihov cilj je da odvrate rusku agresiju i da popune oklopne jedinice umesto tenkova koje je Poljska donirala Ukrajini.

БРИТАНСКИ ТЕНКОВИ У ПОЉСКОЈ: Оклопна чета наоружана Челенџерима 2 има задатак да одврати Русију

Foto: EPA


Danas je u Poljsku stiglo 14 tenkova „Challenger 2“ koji su dodeljeni četi „A“ kraljevskih husara.

Britanski tenkovi će biti integrisani u poljsku 21. streljačku brigadu Podhale, 18. mehanizovane divizije na šest meseci, kao deo sve većeg vojnog prisustva Britanije u istočnoj Evropi posle od ruske invazije na Ukrajinu.

Britanija je rasporedila glavne borbene tenkove Challenger 2 u Poljsku kako bi omogućila Poljskoj da snabdeva Ukrajinu tenkovima T-72.

-Razmatramo više šta možemo da uradimo da zatrpamo zemlje kao što je Poljska, koje bi možda želele da pošalju teže oružje da pomognu u odbrani Ukrajinaca, rekao je premijer Boris Džonson na konferenciji za novinare u Indiji u aprilu.

-Razmišljamo da pošaljemo tenkove u Poljsku da im pomognemo dok pošalju neke od svojih T-72 u Ukrajinu. Moramo da pogledamo šta još možemo da uradimo vojno, moramo da nastavimo da pojačavamo ekonomske sankcije – želimo da budemo sigurni da postoji talas za talasom pojačanog pritiska na Putina.

Ministarstvo odbrane je istog meseca saopštilo:

-Oni bi bili raspoređeni na kratkoročnoj osnovi i njima bi upravljalo osoblje Ujedinjenog Kraljevstva kako bi se premostio jaz između Poljske koja donira tenkove Ukrajini i pristizanja zamene.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili