PAPA O SUKOBU IZRAELACA I PALESTINACA: "Primirje na Bliskom istoku mora biti stabilno, mir se ne postiže oružjem"

Tanjug

14. 05. 2023. u 23:30

PAPA Franja uputio je danas apel za mir na Bliskom istoku, moleći se da se održi nedavno primirje između Izraela i militanata u Pojasu Gaze.

ПАПА О СУКОБУ ИЗРАЕЛАЦА И ПАЛЕСТИНАЦА: Примирје на Блиском истоку мора бити стабилно, мир се не постиже оружјем

Foto: EPA

Takođe, uputio je poruku povodom Majčinog dana, koji se slavi u mnogim zemljama, a svoje misli posvetio je "razorenoj Ukrajini", prenosi Vatikan njuz.

Govoreći s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palati nakon molitve Kraljice neba (Regina Caeli) s vernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra u Vatikanu, papa je izrazio žaljenje zbog stradanja u oružanim sukobima između Izraelaca i Palestinaca, u kojima su nevini ljudi izgubili živote, uključujući žene i decu. 

- Nadam se da će primirje koje je upravo postignuto postati stabilno, da će oružje utihnuti, jer sigurnost i stabilnost nikada neće biti postignuti oružjem, već naprotiv, i dalje će se uništavati svaka nada u mir - poručio je papa. 

Povodom Majčinog dana, papa je istakao da se "danas sećamo svih majki, koje su još među nama i onih koje su otišle u raj“, a u molitvi pred okupljenim vernicima je pozvao na ublažavanje patnje stradalim u Ukrajini, kao i za sve nacije pogođene ratovima i nasiljem. 

 

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brijanska srušile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu