FON DER LAJENOVA STIGLA U MADRID: Razgovori sa vladom o predsedavanju Španije Savetu EU

Tanjug

03. 07. 2023. u 14:36

KOMESARI EU sastaju se danas sa španskom vladom na sastanku u Madridu da bi razmotrili planove Španije za šestomesečno predsedavanje Savetu EU.

ФОН ДЕР ЛАЈЕНОВА СТИГЛА У МАДРИД: Разговори са владом о председавању Шпаније Савету ЕУ

FOTO: AP/Tanjug

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i njen tim doputovali su danas u Madrid na jednodnevni sastanak, preneo je AP.

Španski premijer Pedro Sančez započeo je predsedavanje Španije Savetu EU u subotu posetom Kijevu, tokom koje je potvrdio podršku Unije Ukrajini.

FOTO: AP/Tanjug

Kontinuirana podrška Ukrajini, sporazum o migracijama, odnosi EU sa Latinskom Amerikom i reindustrijalizacija Evrope su među glavnim pitanjima na koja će se fokusirati Španija tokom šestomesečnog predsedavanja, navodi američka agencija.

Poseta evropskih komesara prvobitno je bila zakazana od 6. do 7. jula, ali je pomerena da se ne bi desila usred kampanje za opšte izbore u Španiji, koji će biti održani 23. jula.

Španska vlada tvrdi da izbori neće uticati na ciljeve ili dnevni red španskog predsedavanja. Nakon sastanka, trebalo bi da Sančez i Fon der Lajenova održe konferenciju za novinare, a potom će komesare primiti španski kralj Felipe Šesti..

BONUS VIDEO: APOKALIPSA U PARIZU: "Novosti" na mestu eksplozije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

(UŽIVO) EVROVIZIJA 2024: Najveći skandali u istoriji, za fizički nasrtaj iz Holandije poručuju da ga NIJE BILO, a obezbeđenje i oko Teja Dore