BRITANSKO MINISTARSTVO VODI LJUTU BORBU: Mornarica za dve godine ispratila više od stotinu ruskih brodova

Đ. G.

14. 08. 2023. u 00:44

ZAMENICA britanskog sekretara za odbranu Anabel Goldi rekla je da je Kraljevska mornarica tokom 2021-2022. godine ispratila više od 100 ruskih ratnih brodova kod britanske obale.

БРИТАНСКО МИНИСТАРСТВО ВОДИ ЉУТУ БОРБУ: Морнарица за две године испратила више од стотину руских бродова

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija

- Kraljevska mornarica je 2021. godine ispratila 66 ruskih ratnih brodova kroz vode Velike Britanije; 2022. godine 41 takav ratni brod je bio u pratnji - navodi list Miror njeno pismo parlamentu.

Nekoliko ruskih podmornica je takođe navodno primećeno i praćeno u vodama Ujedinjenog Kraljevstva u sličnom periodu.

Ranije u junu, britanska mornarica je izvestila da je britanski razarač HMS Defender pratio tri ruska ratna broda koji su plovili u blizini teritorijalnih voda zemlje. Kako je saopštila britanska mornarica, radilo se o fregati „Admiral Grigorovič“ i dve korvete „Sevvi“ i „Resistant“, koje su plovile u blizini UK.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je više puta napomenulo da se letovi aviona i krstarenja brodova na daljinu obavljaju u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog i vodenog prostora, bez kršenja granica drugih država, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA - Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima