ŠEF UKRAJINSKE VOJNE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Niko se ne plaši Rusije, rat se mora preneti na njenu teritoriju

Tanjug

02. 09. 2023. u 00:16

NAČELNIK Glavne uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine (GUR) Kirilo Budanov smatra da rat treba preneti na teritoriju Rusije.

ШЕФ УКРАЈИНСКЕ ВОЈНЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ: Нико се не плаши Русије, рат се мора пренети на њену територију

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Po mom mišljenju, to je odlična ideja. Rat bi trebalo preneti na drugu teritoriju, a to je, naravno, Ruska Federacija, rekao je on, prenosi Ukrinforma.

Na pitanje novinara da li to treba da budu ciljani udari, akti sabotaže itd., Budanov je rekao da je bolje da te operacije budu što šire.

Prema njegovim rečima, Rusija je odavno krenula putem strateškog poraza.

Budanov je naglasio da se Rusija pretvorila u diplomatskog izopštenika, da ruska ekonomija "nije u baš dobrom stanju“, a vojna mašina se pokazala, kako kaže, kao "mehur od sapunice“.

-Niko u svetu se ne plaši Rusije. Oni su razobličili mit o svemu, jednostavno su uništili veru u rusko oružje. U svetu je sve jeftinije, rekao je Budanov.

Prema njegovom mišljenju, međunarodna zajednica treba da se "vrati jeziku brojki i činjenica” i prizna da su mnogi strahovi u vezi sa Ruskom Federacijom i njenim mestom i ulogom u svetu mit.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!