UDARAC SA BOKA - ZALUŽNIJ PONOVO NA METI SARADNIKA ZELENSKOG: Da li je to generalska praksa da se strancima plasira nešto zbog rejtinga?

Novosti online

29. 11. 2023. u 21:02

POSLANICA ukrajinske Rade i član vladajuće partije predsednika Vladimira Zelenskog "Sluga naroda" Marjana Bezuglaja optužila je glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnija da je članak za britanski "Ekonomist", u kojem je, podsetimo, izjavio da "lepog i dubokog prodora" na frontu "najverovatnije neće biti", objavio u želji da ostvari dobar rejting u svojoj zemlji.

УДАРАЦ СА БОКА - ЗАЛУЖНИЈ ПОНОВО НА МЕТИ САРАДНИКА ЗЕЛЕНСКОГ: Да ли је то генералска пракса да се странцима пласира нешто због рејтинга?

General Valerij Zalužni, Foto Arhiva

-Da li je to tipično za generale da u Ukrajini ćute, a da strancima plasiraju takve stvari, napisala je Bezuglaja na Fejsbuku. -Možda imate nešto da kažete direktno Ukrajincima? Ne meni, već Ukrajincima, upitala je ona, a zatim i dodala da za Zalužnog ima i niz drugih pitanja.

Zašto se najjačim brigadama ne daje nova vojna tehnika i iz kog razloga "čoveka bez obuke mogu poslati u jurišne akcije", upitala je ona.

-Mene ne zanimaju vaši rejtinzi, već šanse naše vojske. A ako vas brinu rejtinzi onda se te šanse smanjuju svakog dana", dodala je.

Ovo, podsetimo, nije prvi put da je ova poslanica Rade istupila u javnosti sa izjavama usmerenim protiv Zalužnog. Nedavno, ona je pozvala na njegovu smenu, budući da je glavnokomandujući ukrajinske vojske priznao da ne postoji vojni plan akcije za 2024. godinu. Takođe, kritikovala je i sve generale ukrajinskih oružanih snaga, nazvavši ih "kastom".

Ipak, u Ukrajini postoje i oni koji se ne slažu sa njenim konstatacijama i koji u njenim izjavama i tome što je deo Rade vide pretnju po nacionalnu bezbednost Ukrajine. Sa njenim stavovima ne slažu i neki koji su u istoj partiji kao i ona. Međutim, čini se, bojkot njenih stavova, nije pokolebao Bezugluju, koja danima nastavlja da spinuje priču o Zalužnom kao o osobi koja ne zna gde je plan za kontranapad.

(rt.rs)

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana