"FORIN POLISI": Ruski napadi scenario iz noćne more, koliko još Ukrajinci mogu da izdrže?

Novosti online

30. 12. 2023. u 22:00

NAKON poslednjih napada ruske vojske, ukrajinski zvaničnici se pitaju koliko će još moći da izdrže, piše "Forin polisi" u jednom od poslednjih članaka, u kojem je predstavljen kratak osvrt na poslednju seriju napada većih razmera po ukrajinskim vojno-industrijskim objektima.

ФОРИН ПОЛИСИ: Руски напади сценарио из ноћне море, колико још Украјинци могу да издрже?

Foto Tanjug/AP

-Bio je to scenario iz noćne more kojeg su se ukrajinski i zapadni zvaničnici plašili mesecima, a koji je u petak ujutru postao realnost, ocenjuje autor članka.

Rusija je u petak izvela seriju napada po Ukrajini, koji je uključivao, kako kaže, bar 158 napada dronovima i raketama. Trenutna situacija naterala je ukrajinske i američke zvaničnike da se zapitaju koliko će dugo još Ukrajinci moći da izdrže ili da "drže teritorije", piše autor, i ističe da je to vrlo aktuelno pitanje, posebno ako se uzme u obzir da je Vašington podeljen oko nove pomoći za Kijev.

-Ukrajinski zvaničnici veruju da su ruski kapaciteti za napad još veći od onih koje je upravo pokazala, a pošto je ukrajinska kontraofanziva u zastoju i pošto novo oružje neće stići najranije do januara, (postavlja se pitanje) koliko će Ukrajinci još moći da izdrže"?

-Plaćamo svaki kilometar hiljadama života. Oni (Rusi) već zauzimaju nove teritorije. Pogledajte kartu, kaže narodna poslanica Ukrajine Aleksandra Ustinova, prenose "RIA Novosti".

O lošem stanju u Ukrajini mediji pišu već nedeljama.

Mogli su se čuti pozivi na smenu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, ali i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog; objavljivane su informacije da se ukrajinski Generalštab već duže vreme prisluškuje, veoma puno se pisalo i o komešanjima u ukrajinskom vrhu, a se govori i o novom nacrtu zakona o mobilizaciji, koji je dodatno uplašio građane.

Primetan je i pad poverenja građana u vlast i državne institucije, a sve više na svetlost izlaze i dokazi o velikoj korupciji, koja trese Ukrajinu i za vreme ovog sukoba.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove