UKRAJINI SE OVO NEĆE DOPASTI: Šojgu saopštio velike vesti

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 01. 2024. u 13:01

RUSKA odbrambena industrija značajno je povećala proizvodnju naoružanja i municije, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu, sumirajući rezultate nabavke naoružanja i vojne opreme, kao i izgradnje infrastrukturnih objekata u 2023. godini.

УКРАЈИНИ СЕ ОВО НЕЋЕ ДОПАСТИ: Шојгу саопштио велике вести

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Uspeli smo da značajno povećamo proizvodnju osnovnog traženog naoružanja i municije. Tome je posebno doprinelo proširenje i modernizacija proizvodnih kapaciteta, kao i povećanje produktivnosti rada - rekao je general armije.

Dobrim rezultatima doprineo je i efikasan rad Ministarstva odbrane i organizacija odbrambene industrije – mnoga preduzeća su otvorila nove radionice, linije i opremile se visokotehnološkom opremom, rekao je Šojgu.

- Oprema i naoružanje brzo stižu u zonu Specijalne vojne operacije i povećavaju borbenu sposobnost ruskih snaga - naglasio je ministar i dodao da je glavni zadatak u ovom trenutku da svaka jedinica i svaki vojnik dobiju sva potrebna sredstva za uspešno izvršenje borbenih zadataka.

Pritom, to što na frontu postoje sistemi za remont naoružanja i tehnike je umnogome skratilo rokove rekonstrukcije i povećalo spremnost vojske.

Govoreći o radu vojnograđevinskog kompleksa, ministar je napomenuo da je prošle godine za kratko vreme, bez gubitka kvaliteta rada, ukupno izgrađeno 2.772 zgrada i objekata za potrebe vojske.

Glavni napori su bili usmereni na izgradnju infrastrukture za razmeštanje sila i sredstava nuklearnog odvraćanja.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)