POMNO VAS PRATIMO: Iran zapretio - Ova zemlja bi mogla biti sledeća meta

Novosti online

14. 04. 2024. u 09:11

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će njegova zemlja ostvariti pobedu nakon što je vojska saopštila da je oborila skoro sve od više od 300 dronova i projektila koje je lansirao Iran u oštroj eskalaciji sukoba na Bliskom istoku.

ПОМНО ВАС ПРАТИМО: Иран запретио - Ова земља би могла бити следећа мета

Foto: profimedia

Napad Teherana kasno sinoć, pokrenut nakon izraelskog vazdušnog napada na kompleks iranske ambasade u Damasku 1. aprila u kojem su ubijeni oficiri elitnog Korpusa garde Islamske revolucije, povećao je pretnju šireg regionalnog sukoba.

Iran se oslanja na napade saveznika u regionu na izraelske i američke mete kako bi pokazao podršku palestinskoj militantnoj grupi Hamas u ratu u Gazi, koja ne pokazuje znake popuštanja uprkos brojnim naporima posredovanja.

- Presreli smo, odbili, zajedno ćemo pobediti - objavio je Netanjahu na društvenoj mreži Iks.

Foto: profimedia

Izraelski zvaničnik: Sledi značajan odgovor

Izraelska vojska saopštila je da su njene oružane snage oborile više od 99 odsto iranskih dronova i projektila i da razgovaraju o daljim opcijama. Izraelska televizija Kanal 12 citirala je neimenovanog izraelskog zvaničnika koji je rekao da će biti "značajnog odgovora" na napad.

Iran je upozorio da će u tom slučaju odgovor biti još jači nego večeras i upozorio Vašington da će, u slučaju njegove podrške Izraelu, mete biti američke baze u regionu.

Foto: profimedia

Rat u Gazi, koji je počeo napadom Hamasa na Izrael 7. oktobra, pojačao je tenzije u regionu, proširivši se na frontove sa Libanom i Sirijom. i privlačenje vatre dugog dometa na izraelske ciljeve čak iz Jemena i Iraka. Iranska novinska agencija Fars citirala je izvor koji je rekao da Teheran pomno prati Jordan, koji bi mogao da postane sledeća meta u slučaju bilo kakvih poteza podrške Izraelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!