UPOZORENJE ILONA MASKA: Ovo su poslednji pravi izbori ako Tramp izgubi

Novosti online

10. 09. 2024. u 22:42

AMERIIČKI milijarder i vlasnik kompanije Iks, Ilon Mask, poručio je da bi ovogodišnji izbori mogli da budu poslednji pravi izbori ako na njima bude pobedila aktuelna potpredsednica Kamala Haris.

УПОЗОРЕЊЕ ИЛОНА МАСКА: Ово су последњи прави избори ако Трамп изгуби

Foto: Tanjug

Mask je istakao da se demokrate spremaju, "kako su objavili", da uoči predsedničkih izbora u novembru izdaju dokumenta za oko 15 miliona ilegalnih migranata.

- Javno izrečeni cilj skoro svih lidera Demokratske partije je da se što pre legalizuje oko 15 miliona ilegalnih migranata, kao i da se dovede još nekoliko desetina miliona. To bi odmah sve 'kolebljive države' učinilo tamno plavim (demokratskim), baš kao što se dogodilo u Kaliforniji sa amnestijom iz 1986, što bi pretvorilo Ameriku u trajnu jednopartijsku državu. Ovo su poslednji pravi izbori ako Tramp izgubi - napisao je Mask na Iksu.

Njegov zaključak je usledio nakon što je potpredsednica Kamala Haris u kampanji obećala da će uspostaviti "put do državljanstva" za ilegalne migrante "koji su to zaslužili".

U američkoj politici države se dele na "stabilne" i "kolebljive" (swing). Dok su birači u stabilnim državama po pravilu više naklonjeni jednoj od dve vodeće stranke, u "kolebljivim" nijedna partija nema stabilnu većinu.

Pitanje je da li bi nelegalnim migrantima trebalo dati neki oblik amnestije ili puno državljanstvo i ranije je bilo kontroverzno.

Zakon o reformi i kontroli imigracije iz 1986. – koji je 6. novembra te godine potpisao predsednik Ronald Regan – dao je amnestiju za oko tri miliona ilegalnih migranata u Americi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUKA PRIJATELJSTVA ZA NAPUŠTENE LJUBIMCE: Meridian fondacija donirala prihvatilištu za pse i mačke u Somboru (VIDEO)