OVAKO GA SIGURNO NISTE SPREMALI: Fino, mekano pecivo sa viršlama i puterom (VIDEO)

Novosti online

08. 02. 2023. u 21:00

UKUSNA večera koja se jednostavno priprema

ОВАКО ГА СИГУРНО НИСТЕ СПРЕМАЛИ: Фино, мекано пециво са виршлама и путером (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Isprobajte recept sa preukusno pecivo koje će obradovati celu poroicu.

Pecivo sa viršlama i puterom - sastojci: 

100 ml vode
20 gr kvasca
200 ml mleka
1 jaje i 1 žumance
kocka maslaca
1 kašičica šećera
malo soli
200 gr viršli
500 gr brašna

Pecivo sa viršlama i puterom - priprema:

U vodi mlakoj rastvoriti kvasac dodati šećer, pa kad nadođe sipati ga u vanglicu dodati jaje i mlako mleko. 

Ubaciti brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa ga razvući na sto u obliku pravougaonika, preseći na pola po dužini, pa na 2 dela i tako  dobijemo 6 parčića. Svaki deo premazati maslacom.

U svaki deo uviti po jednu viršlu, a zatim oštrim makazama odozgo zaseći nakoso  testo i viršlu tako da se preseku viršle. Prvi isečeni deo staviti pravo, sledeći desno, pa naredni levo, pa desno, pa levo... i tako redom. Prekriti da odmore, a za to vreme uključiti rernu na 200 stepeni C.

Nadošlo pecivo premazati razmućenim žumancetom, posuti semenkama i krupnom solju. 

Peći na 190 stepeni C oko 30 min da lepo porumeni. Pokriti krpom, malo da odmori. Mekano kao duša savršenog ukusa.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA, JA BAŠ VOLIM ŠTO NE IGRA KEVIN DE BRUJNE: Pep Gvardiola sve teže podnosi kritike