OVAKO GA SIGURNO NISTE SPREMALI: Fino, mekano pecivo sa viršlama i puterom (VIDEO)
UKUSNA večera koja se jednostavno priprema
Isprobajte recept sa preukusno pecivo koje će obradovati celu poroicu.
Pecivo sa viršlama i puterom - sastojci:
100 ml vode
20 gr kvasca
200 ml mleka
1 jaje i 1 žumance
kocka maslaca
1 kašičica šećera
malo soli
200 gr viršli
500 gr brašna
Pecivo sa viršlama i puterom - priprema:
U vodi mlakoj rastvoriti kvasac dodati šećer, pa kad nadođe sipati ga u vanglicu dodati jaje i mlako mleko.
Ubaciti brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa ga razvući na sto u obliku pravougaonika, preseći na pola po dužini, pa na 2 dela i tako dobijemo 6 parčića. Svaki deo premazati maslacom.
U svaki deo uviti po jednu viršlu, a zatim oštrim makazama odozgo zaseći nakoso testo i viršlu tako da se preseku viršle. Prvi isečeni deo staviti pravo, sledeći desno, pa naredni levo, pa desno, pa levo... i tako redom. Prekriti da odmore, a za to vreme uključiti rernu na 200 stepeni C.
Nadošlo pecivo premazati razmućenim žumancetom, posuti semenkama i krupnom solju.
Peći na 190 stepeni C oko 30 min da lepo porumeni. Pokriti krpom, malo da odmori. Mekano kao duša savršenog ukusa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DRAMATIČNO UPOZORENjE BRITANSKOG MINISTRA: U slučaju velikog rata naša vojska bila bi uništena za najviše godinu dana
BRITANSKA vojska bi u slučaju izbijanja velikog rata bila uništena u roku od „šest meseci do godinu dana“, što ističe važnost obnove rezervnih snaga u Velikoj Britaniji, upozorio je ministar odbrane za veterane Alister Karns, prenosi Skaj njuz.
04. 12. 2024. u 17:10
(UZNEMIRUJUĆE) OBJAVLjEN SNIMAK LIKVIDACIJE: Ubica vadi pištolj i puca sa leđa, američki direktor nije imao šanse (VIDEO)
BRAJAN Tompson (50), direktor najveće zdravstvene osiguravajuće kompanije u Americi, snimljen je kako napušta hotel u 6.45 ujutru u sredu, kada je maskirani napadač izvukao pištolj sa prigušivačem i pucao mu u leđa.
04. 12. 2024. u 19:58
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)