IDEJA ZA RUČAK: Prave gurmanske rolnice (VIDEO)

12. 03. 2023. u 21:00

MALO drugačiji način pripreme

ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Праве гурманске ролнице (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Isprobajte recept za ronice pripremljene na malo drugačiji način. Gurmani će uživati u njihovom ukusu.

Gurmanske rolnice - sastojci:

pileća prsa
senf
150 gr suvog vrata ili bilo koje salame
100 gr kačkavalja
200 gr slanine tanko nasečene
soli bibera

1 kašičica senfa
1 kašičica meda
1 kašika soka limuna
1 kašika soja sosa
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica crvene paprike

Gurmanske rolnice - priprema:

Meso iseći na tanke šnicle pa ih izlupati između folije. Svaku posoliti i premazati senfom. Na sto poređati tri lista suve slanine i na nju staviti meso.

Dodati kačkavalj i suvi vrat i urolovati. Ređati u podmazan pleh.

U činiju staviti senf, med, maslinovo ulje, sok limuna papriku i soja sos. Sve izmešati i četkicom premazati rolnice.

Peći na 210 stepeni C oko 30-40 min da lepo porumene. Servirati tople. Gurmanski ručak koji se ne jede svaki dan. Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEOBJAŠNJEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - poštuju stari kalendar (FOTO/VIDEO)

NEOBJAŠNjEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - "poštuju" stari kalendar (FOTO/VIDEO)

PRAVOSLAVNI vernici 28. avgusta slave Veliku gospojinu, a zanimljiv fenomen, koji nauka još nije objasnila, vezuje se za ovaj praznik na grčkom ostrvu Kefalonija. Doduše - ne za 28. avgust, već za 15. kada se Velika gospojina slavila po starom kalendaru. U to vreme, svake godine, u jednu crkvu dolazi veliki broj zmija, što je navelo maštovite lokalce da iskonstruišu brojne legende.

28. 08. 2025. u 11:02

Komentari (0)

ZNATNO NIŽA KAMATNA STOPA: Iskoristite specijalnu ponudu