KOLAČ SA RATLUKOM: Kremasta i sočna poslastica kojoj nećete moći da odolite (VIDEO)
DA LI ste probali slatkiš punjen filom od ratluka?
Kolač sa ratlukom - sastojci:
200 ml vode
190 g brašna
5-6 jaja
malo soli
Kolač sa ratlukom - nadev:
2 pudinga od slatke pavlake
šećera po želji za puding
500 ml mleka
150 g ratluka
2 šlaga
2 štangle čokolade
1 kašika kakaoa
Kolač sa ratlukom - priprema:
Staviti mleko da vri, pa iseći ratluk i zasladiti po želji. Kad se ratluk istopi, dodati dva pudinga i ostaviti da provri.
Skinuti sa vatre pa prohladiti. Umutiti šlag, pa dodati otopljenu čokoladu i kašiku-dve kakaoa, sve još malo mutiti. Na šporet sipati u šerpu vodu, dodati ulje i malo posoliti, Kad provri dodati brašno i peći minut-dva.
Skinuti i prohladiti. U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti bez grudvica. Pleh obložiti pek-papirom, pa testo vaditi malom kašičicom ili špricom formirati malo gomilice u razmaku.
Peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta. Kad se prohlade raseći na pola, šuplje su, pa prvo na dno staviti puding a onda špricem šlag. Posuti prah šećerom i ostaviti da se prohlade dobro.
Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NA PRVI POGLED IZGLEDA KAO PITA: Probajte zapečenu testeninu sa kobasicom (VIDEO)
26. 03. 2023. u 21:00
BUDITE MAĐIONIČAR U KUHINjI: Delikates od šnicli kakav još niste probali (VIDEO)
26. 03. 2023. u 18:00
TRAMP OTKRIO SVOJIM SAVETNICIMA: Ovu zemlju će prvu posetiti kada preuzme dužnost predsednika SAD
NOVOIZABRANI američki predsednik Donald Tramp rekao je savetnicima da želi da otputuje u Kinu nakon preuzimanja dužnosti, objavio je juče Volstrit džurnal, pozivajući se na izvore bliske razgovorima.
19. 01. 2025. u 08:22
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)