UŠLI SMO U POSLEDNJU NEDELJU POSTA: Spremite ribu - recept lak, ručak raskošan (VIDEO)
UZ PRAVILNE savete lako ćete je spremiti
Idealan recept za posni ručak.
Riba - sastojci:
2 skuše
2 kašike sirćeta
3 kašike belog vina
1 kašičica senfa
3 čena belog luka
biber, so (može suvi začin po želji)
ruzmarin
seckan peršunov list
maslinovo ulje
Za restovan krompir je potrebno:
500 gr krompira
1 glavica crnog luka
crvena ml. paprika
ml. biber
so
ulje
Riba - priprema:
Ribu polu smrzlu očistiti i izvaditi utrobu, odseći glave i dobro crnilo oprati, ono je gorko. Iseći po želji ili ostaviti celu. U litar vode sipati 2-3 kašike sirćeta akloholnog i staviti ribu u rastvor da odstoji pola sata. Dobro je oprati.
U manji sud sipati 30 ml maslinovog ulja, dodati vino, senf, izdrobljen beli luk, biber po mogućstvu beli, seckan ruzmarin i sve dobro izjednačiti. Kašikom napuniti ribu pa je čačkalicom zatvoriti. Podmazati gril teflonski tiganj pa staviti ribu i ostatkom nadeva je preliti. Poklopiti i pržiti na veoma tihoj vatri.
Ja sam na indukcionoj na br. 4. Treba joj oko pola sata da se lepo isprži sa okretanjem. Tako divno miriše, ukus neopisivo dobar.
Krompir skuvati, može u ljusci ili oguljen. Iseći na kocke. Glavicu crnog luka ispržiti na ulju, pa dodati papriku, biber, so i ubaciti krompir. Dodati i seckanog peršunovog lista, pa dobro izmešati. Servirati toplo sa ribom. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
NIJE NI SLUTIO TRAGIČNU VEST: Memedović podelio sliku sa Miloradom dan pre njegove smrti (FOTO)
MILINKOVIĆ je otišao u crkvu na liturgiju gde mu je iznenada pozlilo.
07. 01. 2025. u 13:21
Komentari (1)