OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA: Voćna torta sa piškotama (FOTO/VIDEO)
DANAS je na meniju voćna torta!

Foto: Bakina kuhinja
Voćna torta sa piškotama - Sastojci:
12 keks piškota
70 g maslaca
500 ml mleka
1 vanilin šećer
1-3 kašika šećera za mleko (po želji)
100 ml slatke pavlake
šlag za premazivanje
600 g jagoda
2 banane
Voćna torta sa piškotama - Priprema:
Puding skuvati i zasladiti po želji, dodati vanilin šećer, dodati kocke maslaca i sve izjednačiti. Umutiti slatku pavlaku, pa kad se malo prohladi izmešati sa pudingom.
Manji pleh obložiti prozirnom folijom, pa na dno staviti piškote. Premazati 1/3 krema i poređati jagode sečene na pola.

Foto: Bakina kuhinja
Opet premazati kremom i staviti banane presečene na pola po dužini, odozgo namazati krem, pa tri staviti piškote, a između jagode. Prekriti folijom i ostaviti 2-3 sata u frižideru. Služiti prohlađenu. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

IDEALAN RECEPT ZA BRZ RUČAK: Danas spremamo zapečenu testeninu sa mesom (VIDEO)
27. 06. 2023. u 07:00

POSNE PAPRIKE SA PROSOM: ''Ovako ukusne još nisam jela''- poručuje baka ( VIDEO)
26. 06. 2023. u 09:00

UKUSNE ŠUFNUDLE OD KROMPIR TESTA: Recept za svaki dan! (RECEPT/VIDEO)
24. 06. 2023. u 07:00

KOLAČ SA TREŠNjAMA: Jednostavan sezonski dezert gotov za pola sata (VIDEO)
22. 06. 2023. u 22:56

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NI LAUŠ NIJE PRIMETIO DO KRAJA SNIMANjA: Najluđa greška iz "Boja na Kosovu"
LAUŠEVIĆ je o snimanju filma "Boj na Kosovu" pisao u knjizi "Godina prođe, dan nikad".
28. 04. 2025. u 10:32
Komentari (0)