KROFNE PUNJENE ŠLAGOM I JAGODAMA: Kako je sezona jagoda mi vam predlažemo da isprobate ovaj fantastičan recept za krofne
Napravite mekane krofne punjene šlagom i jagodama. Za pripremu treba malo vremena, ali je ukus odličan.
Sastojci:
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 45 g šećera
- 1,5 kašičice soli
- 1 ravna kašičica suvog kvasca
- 140 ml toplog mleka
- 40 g neslanog putera
Još:
- 300 ml slatke pavlake
- 30 g šećera
- jagode
- džem
- šećer u prahu
Priprema:
U posudi pomešajte šećer i suvi kvasac, pa sipajte toplo mleko. Sve dobro sjedinite, a onda dodajte jaje i umutite. Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa umesite testo. Na kraju dodajte puter sobne temperature i mesite dok se puter i testo lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 2 sata. Kratko premesite testo, pa podelite na 8 jednakih delova i svaki oblikujte u lopticu. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da krofne nadođu nekih pola sata. Svaku lopticu pritisnite prstima malo, pa ponovo oblikujte lopticu. Poređajte na pleh, pa ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje nekih 30 minuta. Ispržite krofne u vrelom ulju i ostavite da se ocede od viška ulja. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, a jagode isecite po želji. Ohlađene krofne presecite na pola, pa sipajte umućenu slatku pavlaku, premažite džemom, zatim poređajte seckane jagode, a onda poklopite drugom polovinom krofne. Ukrsite šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OREO ČIZKEJK: Napravite fenomenalni kolač i zadovoljite sva čula
24. 04. 2024. u 17:00
OD PIRINČA I MLEKA: Starinski kolač od pirinča koji nestaje u trenu
23. 04. 2024. u 18:34
ROLAT SA DžEMOM: Najlepši i najjednostavniji kolač po receptu naših baka
22. 04. 2024. u 15:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)