DOMAĆI HLEB KAO ISPOD SAČA: Ovako nešto se ne može kupiti u pekari ili prodavnici - zdravo i ukusno
Domaći hleb nije teško napraviti, samo precizno pratite sve instrukcijeDomaći hleb od raženog, kukuruznog i pšeničnog brašna pravi je hit, a pre svega je izuzetno zdrav i ukusan.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 500 gr pšeničnog brašna
- 1 šolja od 2dl. kukuruznog brašna
- 1 šolja od 2dl. raženog brašna
- 2 pune kašičice soli
- 30-40gr. kvasca
- Voda po potrebi od 600-650ml
Priprema:
- Izmešajte pšenično i raženo brašno, dodajte malo kvasca i soli pa lepo sa mlakom vodom umesite testo. Dodajte kukuruzno brašno pa sve premesite i ostavite na toplom mestu da testo nadođe. Na malo pšeničnog brašna premesite hleb, a onda stavite u posudu za pečenje i ostavite još 15 minuta da testo nadođe.
- Pecite oko pola sata na 200 stepeni celzijusa, a onda smanjite temperaturu pa pecite još malo.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)