MAFINI SA AJVAROM I PAPRIKOM: Jednostavni za pripremu, a vrlo drugačiji od svih koje ste pravili
Sočni, mirisni i vrlo zasitni, ovi slani mafini su nešto što svako treba da proba.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 150 g slanog sira, izmrvljenog
- 2 pečene i oljuštene paprike, iseckane na kockice
- 3 kašike ajvara
- 2 jajeta
- 100 ml ulja
- šaka crnih i zelenih maslina bez koštica
- 300 ml jogurta
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 1 kašičica soli
Priprema:
Za ove mafine prvo pomešajte sve suve sastojke. U odvojenoj činiji mikserom umutite jaja, jogurt i ulje, pa u to ubacite iseckanu papriku, ajvar, mrvljeni sir i iseckane masline. U činiju u kojoj su suvi sastojci ubacite mokre sastojke i sve izmešajte rukom.
Prethodno pripremite kalup za mafine, tako što ćete da ubacite papirne korpice. Smesu rasporedite u kalup. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta.
Izvadite ih iz rerne i ostavite da se prohlade, pa uživajte.
(stvarukusa)
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)