TOP SPOJ BELOG LUKA I SVEŽEG BOSILJKA: Aromatične pečurke pečene u rerni
KAO prilog uz svinjsko meso - poslužite pečene pečurke sa aromatičnim začinima.
Foto Shutterstock
Pečurke su odlične jer od njih možete da pripremate različita jela. Super su kao sos, ali i kao prilog. Mi vam donosimo najlakši recept za aromatične pečurke pečene u rerni koje se odlično slažu uz meso ili ribu.
Potrebno:
* 400 g šampinjona
* 8-9 čenova belog luka (1 po pečurki)
* 60 ml maslinovog ulja
* 1/2 crnog luka
* 2 kašičice origana
* 10 g listova svežeg bosiljka 1 kašičica sušenog bosiljka
Recept za pečurke iz rerne:
Korak 1:
Pripremite pečurke:
Pečurke nemojte da perete, već obrišite ubrusom ili nožem skinite gornji sloj. Uklonite i stabljike.
Korak 2:
Napravite punjenje:
U blender stavite stabljike pečuraka, beli luk, crni luk, origano, bosilja, so, biber i sipajte maslinovo ulje. Sve dobro izblendirajte i napunite pečurke.
Korak 3:
Pecite pečurke:
Poređajte pečurke na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
Preporučujemo
TOLIKO UKUSNA DA JOJ SIGURNO NEĆETE ODOLETI! Svečana pita sa piletinom
08. 01. 2024. u 12:00
TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINjSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa
28. 12. 2023. u 20:00
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)