SPREMA OČAS POSLA , HRSKAVO I ZDRAVO: Leblebija će postati vaša omliljena grickalica
NAJZDRAVIJA i najukusnija grickalica... Uz ovu hrskavu leblebiju nećete ni pomisliti na čips, dimove ili kokice, uštedećete novac i pripremiti užinu po svom ukusu.
Naravno, možete koristiti mnogo suvih i svežih začina - u zavisnosti od vaših preferencija. U receptu smo spomenuli čili i crvenu papriku, ali možete eksperimentisati i sa drugim začinima, kao što su sušeni bosiljak, majčina dušica, origano... Imajte na umu da, osim kao užina, može da posluži i kao dodatak za krem supe i salate.
Potrebno:
* 400 g konzerve leblebije
* 1 kašika maslinovog ulja
* ½ kašičice soli
* ½ kašičice čili praha
* ½ kašičice crvene paprike
Priprema:
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Dobro procijedi slanutak, a zatim ga isperi vodom.
Obriši ga papirnatim ubrusima i ostavi ga još nekoliko minuta sa strane kako bi se u potpunosti osušio. Rasporedi slanutak po papiru za pečenje, prelij ga maslinovim uljem i posoli. Peci ga 20 minuta do pola sata i povremeno protresi lim. Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav izvana, a mekan iznutra. Pospi ga začinima i promiješaj. Posluži odmah!
Prijatno!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)