KAD IH JEDNOM SPREMITE, ZNAĆETE ZAŠTO JE OVO JELO TOLIKO POPULARNO: Hrskavi i mirisni kolutići luka, pa još sa sosom od rena
SAMO oni koji nisu probali mogu da pomisle da je pohovanje kolutića crnog luka uzaludan posao.
Foto Shutterstock
Sastojci:
* ljubičasti ili crni luk, 3 veće glavice
* brašno, 1 šolja
* kisela voda, 100 ml
* instant pire od krompira, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* crvena začinska paprika, 1/2 kašičice
* prezle, po potrebi
* ulje za prženje, 300 ml
ZA SOS OD RENA:
* ren iz teglice, 50 g
* kisela pavlaka, 1 čaša
* majonez, 50 g
* mirođija, po ukusu
* vlašac (vrsta luka), po ukusu
* limun, sok, 1 komad
Priprema:
- Prvo pripremite sos i stavite ga u frižider da se hladi dok pohujete luk. Ren, pavlaku i majonez izmešajte, pa dodajte sitno iseckan vlašac (vrsta luka) ili mirođiju. Luk oljuštite i isecite na kolutove debljine pola centimetra i razdvojite ih po sastavima.
Izmešajte brašno, instant pire i začine, pa polako dodajte kiselu vodu dok ne dobijete testo malo gušće od smese za palačinke. Kolutove luka umačite u ovu smesu, a zatim u prezle i pržite na vrelom ulju. Čim porumene s obe strane, izvadite ih na papirni ubrus.
Odmah poslužite uz sos od rena.
(Super recepti/Žena)
ZELENSKI SA PRVE LINIJE FRONTA POSLAO PORUKU OČAJA: Rusa je sve više i više! Situacija teška i komplikovana
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija na frontu teška i komplikovana i da se povećava broj ruskih snaga.
20. 12. 2025. u 07:09
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)