SVI DRŽE NA OVOM MESTU, A TO UBRZAVA TRULJENJE: Gde treba da čuvate jabuke da ostanu dugo sveže?
JABUKA zdravlje čuva, a odlično se slaže sa brojnim poslasticama i pitama.
Postoje neka opšta pravila koje jabuke će duže da traju, ali danas vam donosimo cake kako da učinite da ostanu sveže nedeljama.
Opšte poznata pravila
Manja jabuka sa debljom kožicom će duže da traje od velike sa tankom korom.
Verovatno znate da kisela sorta duže traje od slatke.
Istina je da ako stavite jednu pokvarenu jabuku, ona će uticati na ostale zdrave.
Čak i ako jabuka ima samo malu flekicu, sastojak etilen se brže ispušta, pa će da pokvari ostale oko nje.
Gde ne treba da držite jabuke
Nemojte da držite jabuke blizu drugog voća, posebno banana, grožđa ili bresaka, takođe zbog etilena.
Nemojte da čuvate jabuke na stolu ili kuhinji, jer ako ih ne iskoristite za nekoliko dana, krenuće da se kvare.
Čuvajte jabuke u frižideru + dodatna caka
Najbolje je da čuvate jabuke u vratima frižidera, jer tamo mogu da opstanu 3 do 4 nedelje.
A ako ih stavite u plastičnu činiju sa poklopcem u frižider, a na dno i preko jabuka stavite parče ubrusa, on će da skupi višak vlage i uspori prerano truljenje.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA ŠNENOKLA: Isprobajte ovaj neverovatan dezert s neopisivim ukusom
13. 03. 2024. u 17:44
KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA: Bakina poslastica kojoj nema ravne
12. 03. 2024. u 22:30
PITA SA ŠLjIVAMA I ČOKOLADOM: Vrlo jednostavna poslastica, a tako ukusna
12. 03. 2024. u 20:30
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
FIJASKO U SAD: Testirali NAJMOĆNIJU raketu, letelici ispao deo - RASPALA se (VIDEO)
Izvršni direktor kompanije Ilon Mask na platformi Iks je objasnio da je preliminarna analiza ukazala na curenje goriva koje je uzrokovalo povećanje pritiska iznad zida motora.
17. 01. 2025. u 14:48
Komentari (0)