NEMATE JAJA U FRIŽIDERU: Evo čime možete da premažete pecivo za zlatnu koru
Možete da pravite pecivo u slanoj i slatkoj verziji, a ono što je zajedničko skoro svakom receptu je premazivanje. Ali šta se dešava kada u kući nemate jaja, a pecivo je spremno za pečenje? Ruska kuvarica Julija Arhipova otkriva koje to alternative možete da koristite, a da dobijete tu predivnu zlatnu boju kore.

Foto: Bakina kuhinja
MLEKO
Jedan od načina da zamenite jaja jeste da koristite mleko. Zahvaljujući njemu pecivo će takođe imati zlatnu koru.
PUTER
Ako pecivo premažete puterom ono će, pored predivne zlatne kore, biti i mekano. Ako pripremate pogačice, njih nemojte premazivati pre pečenje, već 10 minuta pre kraja pečenja.
Kada koristite puter ili mleko kao zamenu za premazivanje peciva umesto jaja, desiće se to da kora dobije zlatnu boju ali da bude mat. Ako želite da ima i sjaj potrebno je da pečeno pecivo premažete slatkom vodom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka
26. 04. 2024. u 07:00

KIFLICE MEKANE KAO DUŠA: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
28. 04. 2024. u 07:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)