NEMATE JAJA U FRIŽIDERU: Evo čime možete da premažete pecivo za zlatnu koru
Možete da pravite pecivo u slanoj i slatkoj verziji, a ono što je zajedničko skoro svakom receptu je premazivanje. Ali šta se dešava kada u kući nemate jaja, a pecivo je spremno za pečenje? Ruska kuvarica Julija Arhipova otkriva koje to alternative možete da koristite, a da dobijete tu predivnu zlatnu boju kore.

Foto: Bakina kuhinja
MLEKO
Jedan od načina da zamenite jaja jeste da koristite mleko. Zahvaljujući njemu pecivo će takođe imati zlatnu koru.
PUTER
Ako pecivo premažete puterom ono će, pored predivne zlatne kore, biti i mekano. Ako pripremate pogačice, njih nemojte premazivati pre pečenje, već 10 minuta pre kraja pečenja.
Kada koristite puter ili mleko kao zamenu za premazivanje peciva umesto jaja, desiće se to da kora dobije zlatnu boju ali da bude mat. Ako želite da ima i sjaj potrebno je da pečeno pecivo premažete slatkom vodom.
(stvarukusa)
Preporučujemo

KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka
26. 04. 2024. u 07:00

KIFLICE MEKANE KAO DUŠA: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
28. 04. 2024. u 07:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)