TRIK KOJI ČINI ČUDA: Kako da se testenina ne slepi

Бојана Јовановић

29. 07. 2024. u 07:00

Da se testenina ne bi slepila prilikom kuvanja ili nakon toga, pri pravljenju jela, morate znati nekoliko caka koje joj to neće dozvoliti.

ТРИК КОЈИ ЧИНИ ЧУДА: Како да се тестенина не слепи

Foto Shutterstock

Za početak, kuvajte je u velikoj šerpi sa tankim ivicama, i dovoljnoj količini vode u koju ćete je sipati tek pola minuta pošto provri. Tada dodajte i malo morske soli. Mada mnogi to preporučuju, ne stavljajte bilo koju vrstu ulja u vodu u kojoj se kuva testenina. Ulje neće pomoći testenini da se ne slepi, već će je učiniti masnom po površini, pa neće kako treba upiti sos kojim ćete je preliti.

Dok kuvate vašu omiljenu testeninu, često mešajte, naročito na početku, u prvih minut-dva, jer se tada najčešće slepljuje. Pripremajte testeninu onako kako piše na ambalaži, jer će se slepiti ako preterate sa kuvanjem. Nakon kuvanja nemojte je ispirati hladnom vodom, već je samo ocedite u cediljci. Sos pripremite dok se testenina kuva, da biste je, čim bude gotova, sastavili sa njim.

Tako će vaše omiljene špagete, taljatele, raviole, zadržati lep izgled, ali i ukus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNE SCENE: Priredila senzaciju, a svet je tek onda saznao u kakvom je stanju (VIDEO)