TRIK KOJI ČINI ČUDA: Kako da se testenina ne slepi
Da se testenina ne bi slepila prilikom kuvanja ili nakon toga, pri pravljenju jela, morate znati nekoliko caka koje joj to neće dozvoliti.

Foto Shutterstock
Za početak, kuvajte je u velikoj šerpi sa tankim ivicama, i dovoljnoj količini vode u koju ćete je sipati tek pola minuta pošto provri. Tada dodajte i malo morske soli. Mada mnogi to preporučuju, ne stavljajte bilo koju vrstu ulja u vodu u kojoj se kuva testenina. Ulje neće pomoći testenini da se ne slepi, već će je učiniti masnom po površini, pa neće kako treba upiti sos kojim ćete je preliti.
Dok kuvate vašu omiljenu testeninu, često mešajte, naročito na početku, u prvih minut-dva, jer se tada najčešće slepljuje. Pripremajte testeninu onako kako piše na ambalaži, jer će se slepiti ako preterate sa kuvanjem. Nakon kuvanja nemojte je ispirati hladnom vodom, već je samo ocedite u cediljci. Sos pripremite dok se testenina kuva, da biste je, čim bude gotova, sastavili sa njim.
Tako će vaše omiljene špagete, taljatele, raviole, zadržati lep izgled, ali i ukus.
Preporučujemo

BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
20. 07. 2024. u 15:00

KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz
17. 07. 2024. u 12:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)