NEDELJNI RUČAK KOJI SE JEDE PRSTIMA: Recept za hrskava pileća krilca
KRILCA na žaru su mnogima omiljeno jelo, jer se jedu u slast - prstima.
Najveća prednost ovog ručka je što kada se krilca i krompir stave u rernu, pa domaćica ima vremena da radi nešto drugo. Možda su krilca pečena na roštilju ukusnija, ali pečenjem u rerni se bolje kontroliše da ne izgore.
Pečena krilca - sastojci:
8 krilca za dve osobe
4 krompira
crvena paprika
so, biber
ulje
Pečena krilca - priprema:
Krilca se očiste i iseku na pola, odnosno odvoje batačići od krilca. Stave se u dublju činiju i začine po želji: so, biber, mleveni origano i crvena paprika, zbog lepše boje. Na kraju se namažu uljem. Bilo bi dobro da krilca ostanu pokrivena u frižideru tokom noći, ali dovoljno je i dva sata.
Pred pečenje se krilca izvade iz frižidera i naređaju u pleh koji se prethodno obloži papirom za pečenje. Krilcima mogu da se dodaju i isečeni krompiri, jer se tako dobija prilog, odnosno kompletan ručak.
Pleh se ubaci u rernu ugrejanu na najjače (recimo 240 stepeni), a onda se temperatura spusti na 220 stepeni. Peku se sat vremena uz proveravanje da slučajno ne zagore, jer svaka rerna peče drugačije. Uz krilca je dovoljno napraviti svežu salatu i ručak je gotov.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ĆUREĆE ŠNICLE U SOJA SOSU: Sočan i ukusan nedeljni ručak! (RECEPT)
22. 01. 2023. u 12:24
KAKO SPREMITI PREUKUSNU SVINjETINU: Recept koji će vam uspeti iz prvog puta
13. 01. 2023. u 12:23
POHOVANI PILEĆI KROKETI: Zbog ovog sastojka meso neće biti suvo i žilavo
30. 01. 2023. u 19:32
KAKO SE SPREMA ZEČETINA: Zec ili kunić iz pećnice pod folijom (RECEPT)
13. 01. 2023. u 12:20
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)