NIKO NEĆE ODOLETI - SOČNO MESO I HRSKAVA KOŽICA KOJA SE LEPI ZA PRSTE: Praseće pečenje spremite kod kuće

Novosti online

08. 01. 2024. u 16:00

ZA Božić je tradicija da se za ručak jede prasetina. Najlepšu prasetinu u rerni napravite lako kod kuće.

НИКО НЕЋЕ ОДОЛЕТИ - СОЧНО МЕСО И ХРСКАВА КОЖИЦА КОЈА СЕ ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ: Прасеће печење спремите код куће

Foto Shutterstock

Više ne morate da naručujete ranije iz pečenjare, pa da meso bude hladno. Napravite kod kuće sočno pečenje sa hrskavom koricom i to od sastojaka koji mogu da se pronađu svuda. Pivo daje specifičan ukus, ali i lepu boju. Peče se malo duže, ali zato ćete napraviti meso koje je toliko ukusno da nikada više nećete poželeti kupovno.

Potrebno:

* 10 kg prasetine
* 250 g soli
* 410 ml piva
* 180 g masti
* 310 ml voda

Priprema:

Meso dobro operite i osušite. Zatim ga bogato posolite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da stoji u frižideru preko noći. Mast istopite, a zatim premažite pleh, kao i meso. Stavite u pleh, pa sipajte vodu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 2,5 sata. Pecite sat i po vremena u cugu, pa okrenite meso, a kada okrenete prelijte pivom. Nakon sledećih pola sata ponovo okrenite meso i opet prelijte pivom. Zatim izvadite meso iz rerne i prospite višak tečnosti. Onda vratite da se peče još pola sata, a ako želite još hrskaviju kožicu pecite još 10-15 minuta.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RAFA NADAL NIKAD NIJE BIO OVAKO EMOTIVAN: Pogodile ga reči Novaka Đokovića, snimak o kom priča teniski svet (FOTO/VIDEO)