NIKO NEĆE ODOLETI - SOČNO MESO I HRSKAVA KOŽICA KOJA SE LEPI ZA PRSTE: Praseće pečenje spremite kod kuće
ZA Božić je tradicija da se za ručak jede prasetina. Najlepšu prasetinu u rerni napravite lako kod kuće.

Foto Shutterstock
Više ne morate da naručujete ranije iz pečenjare, pa da meso bude hladno. Napravite kod kuće sočno pečenje sa hrskavom koricom i to od sastojaka koji mogu da se pronađu svuda. Pivo daje specifičan ukus, ali i lepu boju. Peče se malo duže, ali zato ćete napraviti meso koje je toliko ukusno da nikada više nećete poželeti kupovno.
Potrebno:
* 10 kg prasetine
* 250 g soli
* 410 ml piva
* 180 g masti
* 310 ml voda
Priprema:
Meso dobro operite i osušite. Zatim ga bogato posolite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da stoji u frižideru preko noći. Mast istopite, a zatim premažite pleh, kao i meso. Stavite u pleh, pa sipajte vodu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 2,5 sata. Pecite sat i po vremena u cugu, pa okrenite meso, a kada okrenete prelijte pivom. Nakon sledećih pola sata ponovo okrenite meso i opet prelijte pivom. Zatim izvadite meso iz rerne i prospite višak tečnosti. Onda vratite da se peče još pola sata, a ako želite još hrskaviju kožicu pecite još 10-15 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

USPEVA "IZ PRVE" I POČETNICIMA: Slana torta sa ribom i maslinama (VIDEO)
17. 12. 2023. u 13:28

PREDJELO ZA DECEMBARSKE DANE: Čuvena begova čorba sa kurkumom
09. 12. 2023. u 14:56

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)