SAVRŠENA IDEJA ZA BRZI RUČAK: Tikvice sa suvom slaninom, delikates kojem niko ne može odoleti
Ako volite tikvice, a ne volite klasične recepte za njihovo spremanje, onda je ovo pravi recept za vas.
Sastojci:
- 100 gr blitve
- 2 tikvice
- 1 kašika brašna
- 1 kašika prezli
- 100 gr na listiće kačkavalja
- 200 gr pavlake
- 100 ml. mleka
- 3 jaja
- 3 paprike pečene
- 2 šargarepe tanki listići
- 100 gr pancerote slanine suve
- so..začin
Priprema:
Blitvu očistiti i malo popariti, tikvicu očistiti pa je iseći na listove posoliti da otpusti tečnost pa ocediti. Brašno začin i prezle izmešati. Papriku ispeći na plotni pa oljuštiti. Đuveč činiju podmazati uljem. Na dno staviti listove tikvica koje ste provukli kroz prezle.
Zatim staviti listiće kačkavalja, pa tikvica, slaninica, pa paprika očišćena koju ste provukli takođe kroz prezle, zatim kačkavalj, odozgo preko kačkavalja poređajte listove šargarepe, zatim opet malo slaninice,i završavamo sa tikvicama.
U činiju izlupamo jaja, dodamo pavlaku i 100 ml mleka sve dobro izmešamo i prelijemo preko tikvica. Odozgo poređamo pancetu slaninicu i može po želji malo kačkavalja da lepo sija kad se ispeče.Peći na 200 stepeni C oko 35 -40 min.
(Trpeza)
BONUS VIDEO
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DODAJTE PRILOG PO ŽELjI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
12. 03. 2024. u 11:00
ZAPEČENA PILETINA SA SPANAĆEM JE PRAVI RAJ ZA GURMANE: Izdašno jelo za celu porodicu
01. 03. 2024. u 22:00
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove
Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.
14. 05. 2024. u 10:00
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)