PLJESKAVICE OD SVINJSKE DŽIGERICE: Jednostavno, izdašno i ukusno
Da džigerica bude mekša i ukusnija, čim je kupite, prelijte je mlekom i držite u frižideru do pripreme, ali ne duže od jednog dana.

Foto: Jutjub printskrin/ Jelajelena Petrovic
Sastojci:
- 600 g svinjske džigerice
- 300 g očišćenog krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 4 kašike ulja
- 2-3 čena belog luka
- vezica peršuna
- 2 jajeta
- 50 g prezli
- 150 g bajatog hleba
- 10 g praška za pecivo
- so, biber i mešavina suvog začina po ukusu
Priprema:
Džigericu operite i prosušite. Krompir isecite na manje komade, pa ga sameljite zajedno sa džigericom u blenderu. Dobijenu smesu sipajte u veću posudu. U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni i crveni luk. Sklonite sa strane i malo prohladite. U posudu sa džigericom dodajte začine po ukusu, kao i sitno seckani peršun i gnječeni beli luk. Dodajte jaja i prezle. Na kraju prohlađeni luk, prašak za pecivo i izdrobljeni hleb. Sve lepo sjedinite, pa ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Napravite manje pljeskavice, pa ih pržite u tiganju na zagrejanom ulju.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

DODAJTE PRILOG PO ŽELjI I UŽIVAJTE U RAPSODIJI UKUSA: Cepkani svinjski vrat
12. 03. 2024. u 11:00

VITAMINSKI SLATKI KUPUS: Odličan ručak bez mesa koji se lako sprema
03. 03. 2024. u 07:00

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)