SLASNI GIROS: Imaćete osećaj kao da ste na moru u Grčkoj, neodoljivo ukusan
GIROS je mnogima jedno od omiljenih brzih jela, a evo kako da ga spremite kod kuće i da bude savršeno ukusan.

Foto: Instagram printscreen/ tecakuva
Sastojci:
- 1-1,5 kg svinjetine (od vrata, rebara, mekše meso)
- 2 glavice crnog luka
- maslinovo ulje
- so, biber, origano
- 1 kašika senfa
- lepinje
- luk
- paradajz
Priprema:
Meso isecite na komadiće i dobro ga premažite namazom od rendanog luka, ulja, senfa, soli, bibera i origana. Ostavite meso bar dva sata da upije ovu marinadu.
Nakon toga, u dubljem tiganju sipajte ulje, a kada se zagreje, dodajte meso i pržite ga na srednjoj temperaturi. Meso će pustiti vodu, pa će se najpre prvo dinstati u sopstvenom soku i začinima, a kada ispari tečnost, potrebno je još nekih 5 do 10 minuta da ga pržite uz stalno mešanje.
Da biste umotali giros, potrebne su vam i lepinje ili tortilje, koje ćete zagrejati. Za prilog tanko isecite paradajz i luk, napravite pomfrit i caciki.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00

PITA SA RIBOM I PIRINČEM: Toliko je ukusna da ćete je praviti i posle posta
22. 03. 2024. u 07:00

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)