NAJSOČNIJE LAZANJE: Kremasti užitak koji se sprema brzo i lako

Mina Izgarević

04. 02. 2025. u 11:00

OVAJ recept garantuje da će vaše lazanje biti sočne, punog ukusa i savršeno kremaste

НАЈСОЧНИЈЕ ЛАЗАЊЕ: Кремасти ужитак који се спрема брзо и лако

Foto: Shutterstock

Lazanje su jedan od najpoznatijih i najvoljenijih jela italijanske kuhinje.

Sa bogatim slojevima sira, mesa i paradajz sosa, svaki zalogaj pruža užitak i zadovoljava čak i najzahtevnije ukuse.

Ovaj recept garantuje da će vaše lazanje biti sočne, punog ukusa i savršeno kremaste.

Sastojci:

12 lazanja listova (suvi ili sveži)
500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
1 veza crnog luka
2 čena belog luka
800 g paradajz pelata ili paradajz sosa
200 g paradajz koncentrata
250 g svežeg ricotta sira
200 g mocarele (rendana)
100 g parmezana (rendan)
500 ml bešamel sosa
2 kašičice origana
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje za prženje

Foto Shutterstock

 

Priprema:

Priprema crvenog sosa:

Na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckan crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
U meso dodajte paradajz pelate (ili sos), koncentrat i origano. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na srednjoj vatri 30–40 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne.

Bešamel sos:
U šerpi zagrejte 2 kašike maslaca i dodajte 2 kašike brašna. Mešajte dok ne postane glatko, pa postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući, da biste dobili gusti bešamel sos. Posolite, pobiberite i dodajte prstohvat muškatnog oraščića.

Slaganje lasanja:
U velikoj vatrostalnoj posudi počnite sa slojem sosa od mesa. Na njega stavite sloj lazanja listova, pa prelijte slojem bešamel sosa. Dodajte sloj ricotte i mocarele, pa ponovite sve dok ne dođete do vrha posude, završavajući sa slojem bešamela i rendanim parmezanom.

Prekrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite 30 minuta, a potom skinite foliju i pecite još 10 minuta, dok lazanje ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Ostavite lazanje da se ohlade nekoliko minuta pre nego što ih isečete, kako bi se slojevi stisnuli i bile lakše za služenje.

Ove sočne lazanje su pravi raj za ljubitelje italijanske kuhinje i garantuju savršen obrok za svaku priliku!

 

(Alo)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - Smradovi su preko Drine prešli - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio

ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - "Smradovi su preko Drine prešli" - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio

BURA oko fotografije i snimka folkera Ace Lukasa sa Naserom Orićem, nekadašnjim komandantom jedinica Armije RBiH u području Srebrenice tokom rata u Bosni i Hercegovini, ne stišava se. I dalje akteri "kafanskog susreta" izazivaju veliku pažnju, a sad je u centru pevač Šerif Konjević, koji je pozvao srpskog pevača da prisustvuje privatnoj proslavi u restoranu u centru Sarajeva, gde je bio pozvan i Naser Orić.

02. 12. 2025. u 12:35

Komentari (0)

ZAPAD U ŠOKU! Cela Rusija slavi, ovo je čekala od 2022!