NAJSOČNIJE LAZANJE: Kremasti užitak koji se sprema brzo i lako
OVAJ recept garantuje da će vaše lazanje biti sočne, punog ukusa i savršeno kremaste

Foto: Shutterstock
Lazanje su jedan od najpoznatijih i najvoljenijih jela italijanske kuhinje.
Sa bogatim slojevima sira, mesa i paradajz sosa, svaki zalogaj pruža užitak i zadovoljava čak i najzahtevnije ukuse.
Ovaj recept garantuje da će vaše lazanje biti sočne, punog ukusa i savršeno kremaste.
Sastojci:
12 lazanja listova (suvi ili sveži) Foto Shutterstock
500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
1 veza crnog luka
2 čena belog luka
800 g paradajz pelata ili paradajz sosa
200 g paradajz koncentrata
250 g svežeg ricotta sira
200 g mocarele (rendana)
100 g parmezana (rendan)
500 ml bešamel sosa
2 kašičice origana
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Priprema crvenog sosa:
U meso dodajte paradajz pelate (ili sos), koncentrat i origano. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na srednjoj vatri 30–40 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne.
Bešamel sos:
U šerpi zagrejte 2 kašike maslaca i dodajte 2 kašike brašna. Mešajte dok ne postane glatko, pa postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući, da biste dobili gusti bešamel sos. Posolite, pobiberite i dodajte prstohvat muškatnog oraščića.
Slaganje lasanja:
U velikoj vatrostalnoj posudi počnite sa slojem sosa od mesa. Na njega stavite sloj lazanja listova, pa prelijte slojem bešamel sosa. Dodajte sloj ricotte i mocarele, pa ponovite sve dok ne dođete do vrha posude, završavajući sa slojem bešamela i rendanim parmezanom.
Prekrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite 30 minuta, a potom skinite foliju i pecite još 10 minuta, dok lazanje ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ostavite lazanje da se ohlade nekoliko minuta pre nego što ih isečete, kako bi se slojevi stisnuli i bile lakše za služenje.
Ove sočne lazanje su pravi raj za ljubitelje italijanske kuhinje i garantuju savršen obrok za svaku priliku!
(Alo)
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

KARLEUŠA OTKRILA CECI ISTINU O SNAJI: Nije ostala ravnodušna na reči o Veljku i Bogdani
PEVAČICA Olja Karleuša, koja je rodom iz Titela, otkrila je kakva je zapravo snajka Cece Ražnatović, Bogdana.
01. 06. 2025. u 16:40
Komentari (0)