NAJSOČNIJE LAZANJE: Kremasti užitak koji se sprema brzo i lako

Mina Izgarević

04. 02. 2025. u 11:00

OVAJ recept garantuje da će vaše lazanje biti sočne, punog ukusa i savršeno kremaste

НАЈСОЧНИЈЕ ЛАЗАЊЕ: Кремасти ужитак који се спрема брзо и лако

Foto: Shutterstock

Lazanje su jedan od najpoznatijih i najvoljenijih jela italijanske kuhinje.

Sa bogatim slojevima sira, mesa i paradajz sosa, svaki zalogaj pruža užitak i zadovoljava čak i najzahtevnije ukuse.

Ovaj recept garantuje da će vaše lazanje biti sočne, punog ukusa i savršeno kremaste.

Sastojci:

12 lazanja listova (suvi ili sveži)
500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
1 veza crnog luka
2 čena belog luka
800 g paradajz pelata ili paradajz sosa
200 g paradajz koncentrata
250 g svežeg ricotta sira
200 g mocarele (rendana)
100 g parmezana (rendan)
500 ml bešamel sosa
2 kašičice origana
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje za prženje

Foto Shutterstock

 

Priprema:

Priprema crvenog sosa:

Na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckan crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
U meso dodajte paradajz pelate (ili sos), koncentrat i origano. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na srednjoj vatri 30–40 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne.

Bešamel sos:
U šerpi zagrejte 2 kašike maslaca i dodajte 2 kašike brašna. Mešajte dok ne postane glatko, pa postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući, da biste dobili gusti bešamel sos. Posolite, pobiberite i dodajte prstohvat muškatnog oraščića.

Slaganje lasanja:
U velikoj vatrostalnoj posudi počnite sa slojem sosa od mesa. Na njega stavite sloj lazanja listova, pa prelijte slojem bešamel sosa. Dodajte sloj ricotte i mocarele, pa ponovite sve dok ne dođete do vrha posude, završavajući sa slojem bešamela i rendanim parmezanom.

Prekrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite 30 minuta, a potom skinite foliju i pecite još 10 minuta, dok lazanje ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Ostavite lazanje da se ohlade nekoliko minuta pre nego što ih isečete, kako bi se slojevi stisnuli i bile lakše za služenje.

Ove sočne lazanje su pravi raj za ljubitelje italijanske kuhinje i garantuju savršen obrok za svaku priliku!

 

(Alo)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKANAC U ŠOKU ZBOG SRBINA: Rešio da celom svetu pokaže kakav je Nikola Jokić - u minut snimka (VIDEO)